Τον Πολιούχο του Άγιο Γεδεών Τίμησε ο Τύρναβος

Spread the love

O Τύρναβος τίμησε τον πολιούχο του Οσιομάρτυρα Γεδεών Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο μεγαλώνυμος Ιερός Ναός του Αγίου στον Τύρναβο, όπου ευρίσκεται ο Τάφος και η χαριτόβρυτη Αγία Κάρα του.

Στην πανηγυρική αρχιερατική Θεία λειτουργία όπου  τελέστηκε κεκλεισμένων των θυρών χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος. παρουσία μόνο του Δημάρχου Τυρνάβου ως εκπροσώπου όλου του λαού κ. Ιωάννου Κόκκουρα.

Ο Σεβασμιώτατος, στη σύντομη προσλαλιά του, ευχήθηκε η Χάρις και η ευλογία του Γεννηθέντος Κυρίου δια πρεσβειών του Αγίου Γεδεών να μας καθοδηγούν στη ζωή μας, να μας προστατεύουν από ορατούς και αοράτους εχθρούς και κινδύνους, χαρίζοντας την υγεία της ψυχής και του σώματος μας, ενώ απευθυνόμενος στους ακροατές του ραδιοφωνικού μας σταθμού, τους ευχήθηκε του χρόνου να μας αξιώσει ο Άγιος να είμαστε και σωματικά μαζί του μέσα στην ενότητα της πίστεως και την κοινωνία του Αγίου Πνεύματος.

Μετα το τέλος της Θείας Λειτουργίας λόγο των περιοριστικών μέτρων ο Σεβασμιώτατος εποχούμενος, διέσχισε όλη την πόλη του Τυρνάβου, κρατώντας στα χέρια του την Αγία Κάρα του Αγίου Γεδεών και ευλόγησε όλους τους πιστούς της.