Υποδοχή της Παναγίας Γλυκοφιλούσης – Ελεούσης στην Ι. Μ. Θεσσαλιώτιδος

Spread the love

Η τοπική κοινότητα της Λοξάδας υποδέχθηκε, όπως κάθε χρόνο, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου την ιερά εικόνα της Παναγίας Γλυκοφιλούσης – Ελεούσης, η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Μεγάλου Μετεώρου.

Της υποδοχής προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτινής κ. Μάξιμος, Πρωτοσυγκελλεύων και Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεως Γαλλίας συμπαραστατούμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Τιμόθεο.

Ακολούθως, ο Θεοφιλέστατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού και της ιεράς Παρακλήσεως προς την Κυρία Θεοτόκο.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κατά την ομιλία του ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο για την άδεια και ευλογία για την μεταφορά της ιεράς Εικόνος, τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Νήφωνα Καψάλη, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων και Καθηγούμενο του Μεγάλου Μετεώρου και τον κομιστή της Εικόνος π. Νικόλαο, Κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων. Παράλληλα, καλωσόρισε με αισθήματα χαράς τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο κ. Μάξιμο, γόνο της τοπικής μας Εκκλησίας και συγκεκριμένα του χωρίου Άγιος Ακάκιος, ο οποίος θα εορτάσει την εορτή της κοιμήσεως και μεταστάσεως της Κυρίας Θεοτόκου στην Ιερά μας Μητρόπολη. Τέλος, ευχαρίστησε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού και τον ευσεβή λαό του Θεού.

Στην αντιφώνησή του ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για το καλωσόρισμα και τα ευγενικά του λόγια προς το πρόσωπό του. Παράλληλα, μετέφερε τους χαιρετισμούς του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Εμμανουήλ και τέλος, ευχαρίστησε για μία ακόμη φορά τον Σεβασμιώτατο για την άδεια και ευλογία να χοροστατεί στις Ακολουθίες και να τελεί την Θεία Λειτουργία κατά τις ημέρες της παραμονής του στην Ιερά μας Μητρόπολη.