Υπό την απειλή βόμβας ξεκίνησε η πολύκροτη δίκη λαθρεμπορίας εικόνων στα Ιωάννινα- Αναβολή για τον Ιούνιο 2019.

Spread the love

Στο  Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων  Ιωαννίνων ήταν προγραμματισμένη  να ξεκινήσει σήμερα  η πολύκροτη δίκη για τις κλεμμένες εικόνες και λοιπά θρησκευτικά  κειμήλια από το Ζαγόρι και άλλες περιοχές  των Ιωαννίνων, αλλά και άλλων περιοχών  της χώρας.Πρόκειται για ιερά κειμήλια ανεκτίμητου αξίας που εκλάπησαν από εκκλησίες και μοναστήρια  και πέρασαν σε ξένα χέρια.  Η δίκη είχε την  11η  σειρά εκδίκασης σύμφωνα με το πινάκιο και στο εδώλιο  -σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών- είχαν καθίσει από το πρωί σήμερα  ένας υψηλόβαθμος κληρικός Μητρόπολης Ιωαννίνων- ο οποίος κατηγορείται  για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης-, ένας 45χρονος γόνος γνωστής οικογένειας των Τρικάλων που δραστηριοποιείται στον ξενοδοχειακό κλάδο και ασχολούνταν με εμπόριο εικόνων και άλλα τρία άτομα. Το κατηγορητήριο για αυτούς τους πέντε  είναι σε βαθμό κακουργήματος. Στο εδώλιο κάθισε και  έκτο άτομο -κληρικός- που δεν συνδέεται όμως με την «εγκληματική» ομάδα. 
Μεταξύ των μαρτύρων που είχαν  κληθεί να καταθέσουν περιλαμβάνονταν  ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων  κ. Μάξιμος -κατά δήλωσή του- κληρικοί, στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού, ως και κάτοικοι περιοχών στις οποίες έγιναν οι  κλοπές.Στη  δίκη είχαν κληθεί να παραστούν ως πολιτική αγωγή οι Μητροπόλεις Γρεβενών και Παροναξίας, ενώ αντίθετα η Μητρόπολη Ιωαννίνων -σύμφωνα με την «αλληλογραφία» του Μητροπολίτη Μάξιμου με τον «Πρωινό Λόγο» Ιωαννίνων- μέχρι και το Σάββατο τουλάχιστον εμφανιζόταν αρνητική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο- διότι εκτελούσε «εντολές» άνωθεν.Η δίκη ωστόσο δεν έγινε σήμερα διότι υπήρξε τηλεφώνημα στο δικαστήριο για βόμβα.Το δικαστήριο διέκοψε,  έγινε έρευνα για την … βόμβα και μετά ξεκίνησε η διαδικασία εκ νέου. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση δόθηκε νέα ημερομηνία εκδίκασης για τον Ιούνιο του 2019.
Νομικοί, με τους οποίους συζητήσαμε  μας είπαν ότι η δίκη όποτε και αν αρχίσει  δεν θα ολοκληρωθεί σε μια συνεδρίαση, οπότε αναμένεται να απασχολήσει την κοινή γνώμη της Ελλάδος αφού  έχει  πάρει  εξ΄ αρχής πανελλαδικές διαστάσεις. Οποτε αυτοί που επιχειρούν τις καθυστερήσεις ας μην επιχαίρουν γιαυτό διότι παρατείνουν την φθορά που υφίστανται! Η Δικαιοσύνη όση πίεση και αν δεχθεί από οπουδήποτε θα αποδοθεί!Με τα όσια και τα ιερά  δεν παίζουμε θεομπαίχτες!

Πηγή exapsalmos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *