ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού (1974-1998) Νέο βιβλίο από τον π. Επιφάνιο Οικονόμου

Spread the love

Κυκλοφορήθηκε από το Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών της Ιεράς Μονής Κύκκου το νέο βιβλίο του Αρχιμ. Επιφανίου Οικονόμου, Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, με τίτλο «Χριστόδουλος, Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού, 1974-1998».

Πρόκειται για την Διπλωματική εργασία, που ο συγγραφέας εκπόνησε, στο πλαίσιο των Μεταπτυχιακών του σπουδών, στο Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και βαθμολογήθηκε με άριστα από την αρμόδια επιστημονική επιτροπή.

Στην εν λόγω μελέτη ο συγγραφέας καταθέτει προσωπικές μαρτυρίες και εμπειρίες ιστορικές για το ποιος ήταν ο Μακαριστός Χριστόδουλος ως Ποιμενάρχης της Δημητριάδος. Φωτίζει την άγνωστη, στους πολλούς,  περίοδο της διακονίας του στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, την οποία ποίμανε για περισσότερα από εικοσιτέσσερα έτη και προσέφερε τα καλύτερα, ωριμότερα και πιο δυναμικά χρόνια της ζωής του, αφήνοντας ανεξίτηλα και ολοφάνερα τα ίχνη του στις καρδιές Κλήρου και λαού. Εκείνη η περίοδος ήταν το εφαλτήριο της ανέλιξής του στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο των Αθηνών, η οποία ήλθε ως φυσικό επακόλουθο μιας Επισκοπικής διαδρομής, που όπως αποκαλύπτεται στο βιβλίο, υπήρξε κενωτική και κατά πάντα θυσιαστική. Επιθυμία του Συγγραφέα είναι το βιβλίο του να βοηθήσει τους ερευνητές του μέλλοντος να μελετήσουν εγκύρως την σύγχρονη Εκκλησιαστική ιστορία, της οποίας ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος υπήρξε βασικός πρωταγωνιστής για περισσότερα από πενήντα χρόνια.

Το βιβλίο προλογίζει ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Διατίθεται από τα βιβλιοπωλεία «Λύχνος» (Κ. Καρτάλη 160) και «Παρουσία» (Κ. Καρτάλη – Αλέξάνδρας) στον Βόλο, ενώ οσονούπω θα βρίσκεται και στα εκκλησιαστικά βιβλιοπωλεία ανά την Ελλάδα. Τηλέφωνο παραγγελιών 24210 93517 και 93518.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *