Ως Στύλος Ακλόνητος Της Παρουσίας Χριστού

Spread the love

Στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Νικαίας μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και λειτούργησε, ανήμερα της εορτής του Αγίου ενδόξου ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού.

Στο κήρυγμα του, ο Σεβασμιώτατος παίρνοντας αφορμή από το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, το οποίο αναφέρονταν στην αγάπη προς αλλήλους, εξήγησε ότι αυτό το ανάγνωσμα μπαίνει στη μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους επειδή ο Άγιος ήταν ειρηνικός, πράος, ανεξίκακος και θεωρούσε τους πάντες αδελφούς του, τιμώντας τους ως εικόνα Χριστού και για αυτό έφτασε να συγχωρεί ακόμη και τους διώκτες του, περιβάλλοντας τους με αγάπη εις τρόπον ώστε δύο από τους δήμιους του να μεταστραφούν, να ομολογήσουν την πίστη τους εις Χριστόν και να μαρτυρήσουν.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς να έχουν την ευλογία του Αγίου στη ζωή τους και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Κιλελέρ κ. Αθανάσιο Νασιακόπουλο για τον καθαρισμό και εξωραϊσμό του τάφου του Θεοκλήτου Φαρμακίδη, ο οποίος βρίσκεται στο 1ο Νεκροταφείο Αθηνών.

.