Η Εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Λάρισα

Spread the love

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Λαρίσης τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου. Ο Σεβασμιώτατος, λαμβάνοντας αφορμή από τα στιχηρά τροπάρια του Εσπερινού της Εορτής στο κήρυγμά του, ανέλυσε το Τριαδολογικό Δόγμα.

Ανήμερα της εορτής τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμος.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή, η οποία δεν αφορά ούτε την Αγία Τριάδα ούτε το Πανάγιο Πνεύμα, αναφέρεται όμως στην ενότητα του ανθρωπίνου γένους, το οποίο έχει ως έργο να ενώσει στην κοινή πίστη του Χριστού.

Προ της Απολύσεως ο Ποιμενάρχης μας συνεχάρη τον Αρχιερατικό Επίτροπο Λαρίσης και Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Πρωτ. π. Αθανάσιο Κοζανίτη αλλά και τον συνεφημέριο του ναού π. Νικόλαο Ζαμαθράκη, οι οποίοι μαζί με το προσωπικό του ναού και το εκκλησιαστικό συμβούλιο και το συμβούλιο του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου προάγουν το έργο της ενορίας.