ΆΡΘΡΑ

Η Χαρά Θεού παρουσιάζει το έργο της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, που αποτελείται από επίσημες επιτροπές κοινοβουλίων όλου του Ορθόδοξου κόσμου, με μόνιμη έδρα την Ελλάδα. Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας στη Χαρά Θεού.

Περισσότεροι από 50 άνθρωποι , στην πλειοψηφία τους Χριστιανοί, σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επιθέσεων που εξαπέλυσαν μουσουλμάνοι αντάρτες στη βορειοδυτική Κεντροαφρικανική Δημοκρατία κοντά στα σύνορα με το Τσαντ.

ΧΡΥΣΑ ΚΟΛΛΥΒΑ: Η λαϊκή παράδοση, αλλά και οι θρύλοι, αναφέρουν σε σχέση με τα χρυσά κόλυββα ότι ο Χριστός το βράδυ της Αναστάσεως δίνει στις ψυχές την ελευθερία να «σεργιανίσουν» στη γη.

Το θέμα που πραγματευόμαστε είναι πολύ ευρύ και εξαιρετικά λεπτό, επειδή πέρα από μια ακίνδυνη εξωτερική περι­γραφή θα είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε σε κρίσεις και εκτιμήσεις μιας ζωντανής πραγματικότητας, η οποία αφορά όχι απλώς στο σήμερα αλλά σε κάποιο βαθμό προσωπικά σ' όλους εμάς, που συνδεόμαστε άμεσα ή έμμεσα με κάποια Θεολογική Σχολή.

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019: Πολύ υψηλά τα ποσοστά έλαβε το μειονοτικό «Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας» στις περιφέρειες της Ροδόπης και της Ξάνθης. Συγκεκριμένα, το ΚΙΕΦ φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστά της τάξεως του 34.9% στην Ροδόπη, κερδίζοντας έτσι την πρώτη θέση ενώ είναι δεύτερη δύναμη στην Ξάνθη, με 22,06%.

Έρχεται ο Κύριος σε μια πόλη της Σαμάρειας που λέγεται Σιχάρ. (Σαμάρεια ονομάσθηκε η πόλη που έκτισε το 880 π.Χ. ο βασιλιάς του Ισραήλ, Αμβρί, έπειτα το όρος Σομόρ που ήταν η ακρόπολή της και τέλος όλο το βόρειο βασίλειο του Ισραήλ, που καταλύθηκε από τους Ασσυρίους το 721 π.Χ. και ο ηγεμόνας τους εγκατέστησε εκεί εθνικούς από πολλά μέρη)....