ΕΛΛΆΔΑ

Την παραίτησή του από τον θώκο του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ανακοίνωσε ο Αμβρόσιος. Ο Αμβρόσιος θα υποβάλει την παραίτησή του -και επισήμως- αύριο στην Ιερά Σύνοδο, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ανάδειξη του διαδόχου του.

Την Πέμπτη 15 Αυγούστου το πρωί τελέστηκε με λαμπρότητα η εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά στην Καστανιά του Βερμίου.
Στο πανηγυρικό συλλείτουργο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ενώ έλαβαν μέρος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες...

Συγκεκριμένα πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα στην Εύβοια με το μέτωπο της πυρκαγιάς να κινείται στη δασώδη περιοχή της Αγριλίτσας, στον δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων Ευβοίας.Το έργο πυρόσβεσης δυσχεραίνουν οι πολύ ισχυροί άνεμοι και το δύσβατο έδαφος.

Πανδήμως εορτάστηκε η ανάμνηση του θαύματος της διασώσεως της νήσου των Κερκυραίων από τους Αγαρηνούς που επιτέλεσε ο Άγιος Σπυρίδωνας στις 11 Αυγούστου του 1716. Η ιερά λιτανεία του αφθάρτου σκηνώματος του Αγίου πραγματοποιήθηκε μέσα στα γραφικά καντούνια της πόλεως, ενώ αμέτρητοι πιστοί με δάκρυα στα μάτια και κρατώντας βασιλικά στα χέρια...

Τελέστηκε το απόγευμα της 5ης Αυγούστου ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη ευρέσει της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Αγάθωνος στην ομώνυμη ιστορική μονή στην Φθιώτιδα.
Του Εσπερινού προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος με τη συμμετοχή του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αρχιμ. π. Γερμανού...

Κάθε φορά που η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος συνέρχεται για να εκλέξει νέους Αρχιερείς επικρατεί- και αιτιολογημένα- μεγάλη χαρά στους κόλπους της Εκκλησίας μας γενικά και ιδιαιτέρως στις επιμέρους Μητροπόλεις, εκεί όπου ο λαός του Θεού περιμένει τον νέο Ποιμενάρχη του.