Ακολουθία τού Ακαθίστου Ύμνου στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών

Μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατανύξεως, τελέσθηκε την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 η Ακολουθία τού Ακαθίστου Ύμνου σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών, με τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών Χριστιανών, οι οποίοι με περισσή ευλάβεια προσήλθαν και παρακολούθησαν ένα από τους ωραιότερους βυζαντινούς ύμνους προς τιμήν της Παναγία μας, που είναι και άρρηκτα συνδεδεμένος με την εκκλησιαστική ζωή και την πορεία του Ελληνισμού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος Χοροστάτησε διαδοχικά στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων, στον Ιερό Ναό Αγίων Νικολάου, Ραφαήλ και Ειρήνης στο Νοσοκομείο Τρικάλων στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Στεφάνου Τρικάλων στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Τρικάλων και στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων όπου και τέλεσε Ιερά Αγρυπνία.

Το μεσημέρι συγχοροστάτησε μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου κατά την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου προς την Υπεραγία Θεοτόκο στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Τρικάλων.

Στις ομιλίες του προς τους παρισταμένους πιστούς ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Σεπτό Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου καθώς επίσης και στην συμβολή Της για την Σωτηρία του Ανθρώπου.