Ενθρόνιση νέου Ηγουμένου στην Ιερά Μονή Αγίου Προκοπίου στο ομώνυμο χωρίο των Τρικάλων

Το απόγευμα της 23ης Ιουνίου 2019 τελέσθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού στην Ιερά Μονή Αγίου Προκοπίου στο ομώνυμο χωρίο των Τρικάλων Κατ' αυτόν Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος και συγχοροστάτησε ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος.

Προ της απολύσεως του Εσπερινού μέσα σε κλίμα συγκίνησης και χαράς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος προχείρισε κι ενθρόνισε τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Διονύσιο Κλάδη σε Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Προκοπίου.

Στην ομιλία του ο π. Διονύσιος ευχαρίστησε τον Τριαδικό Θεό, τον προστάτη της Ιεράς Μονής Άγιο Προκόπιο, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίο για την παρουσία του, τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Χρυσόστομο για την εμπιστοσύνη, την πνευματική καθοδήγηση, τη συμπαράσταση και την πατρική του αγάπη, τους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως, τον λαό της περιοχής που με προθυμία και ζήλο στηρίζει τη Μονή, τους αδελφούς που θα συγκροτήσουν τη Μονή και τέλος ζήτησε τις προσευχές όλων ώστε να εξακολουθήσει ο τόπος τούτος να είναι τόπος προσευχής, αγιασμού και σωτηρίας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος στη δική του προσφώνηση αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της παρουσίας Ιερών Μονών και ανθρώπων που καλλιεργούν νυχθημερόν τη μετάνοια, την προσευχή, την ευχαριστία και δοξολογία προς τον Τριαδικό Θεό. Στη συνέχεια επεκτάθηκε στον ρόλο του Ηγουμένου ως πνευματικού άγρυπνου πατέρα και τέλος ευχήθηκε στον Καθηγούμενο «καλήν στερέωσιν εν τη Ηγουμενία και πλούσιον παρά Κυρίου φωτισμόν!».

Στον Εσπερινό και στην τελετή της Ενθρονίσεως παρέστησαν αντιπροσωπείες Μοναστικών Αδελφοτήτων απ' όλες τις Ιερές Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών και αρκετές άλλων Μητροπόλεων και πλήθος φιλομόναχων πιστών.

Η ευχαριστιακή σύναξη ολοκληρώθηκε με τη παράθεση μοναστηριακής τράπεζας όπως ορίζει το Μοναστηριακό τυπικό κατά την οποία ο νέος Ηγούμενος δέχθηκε και τις ευχές του κόσμου.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Καραγιάννης