Ετήσιο Μνημόσυνο μακαριστής Ηγουμένης Ιεράς Μονής Γκούρας

Στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Γκούρας της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών τελέστηκε την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 το ετήσιο Μνημόσυνο της μακαριστής Γεροντίσσης Συγκλητικής Μοναχής, Ηγουμένης της Ιεράς Μονής η οποία μετέστη προς Κύριον την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018.

Κατά την Ακολουθία του Όρθρου Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος και προεξήρχε της αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας κατά την οποία συνιερούργησαν αδελφοί της Ιεράς Μονής Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου και πολλοί ιερείς των γύρω περιοχών με την παρουσία πλήθους πιστών, που έφτασαν στην Ιερά Μονή για να συμπροσευχηθούν για την μακαρία ανάπαυση της ψυχής της εκδημησάσης προς Κύριον εναρέτου Μοναχής.

Στο ιερό αναλόγιο έψαλαν οι αδελφές της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Κορμπόβου, οι οποίες απέδωσαν μελίρρυτα τους ιερούς ύμνους.

Με λόγια συγκινητικά για την μακαριστή Μοναχή μίλησε ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο μεγάλο πνευματικό έργο της μακαριστής.

Η Μοναχή Συγκλητική, υπήρξε ένας πολύ διδακτικός άνθρωπος και ένα αληθινό ξεχωριστό πρότυπο εναρέτου μοναχικής ζωής και πολιτείας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε το ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της μακαριστής Καθηγουμένης Συγκλητικής.

Να έχουμε την ευχή της.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Καραγιάννης