Η υποδοχή του νέου χρόνου στη Μητρόπολη Δημητριάδος – Ευλογία της Βασιλόπιτας στον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Νικολάου στο Βόλο

Με τέσσερις λατρευτικές εκδηλώσεις, την Δευτέρα 31/12, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η Τοπική μας Εκκλησία θα υποδεχθεί το νέο έτος 2019, εναποθέτοντας στα χέρια του Θεού τις ελπίδες όλων για μια καλύτερη χρονιά.

Στις 12 το μεσημέρι, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου θα πραγματοποιηθεί η ευλογία της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, από τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Ιγνάτιο, παρουσία του ιερού Κλήρου, των Αρχών, των στελεχών της Τοπικής μας Εκκλησίας και του ευσεβούς λαού.

Στις 6μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Βόλου θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Μεγάλου Βασιλείου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Στις 9μ.μ., στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, θα τελεστεί ιερά Αγρυπνία, επί τη υποδοχή του νέου έτους, που θα περιλαμβάνει τον Όρθρο, την Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου και την ευλογία της Βασιλόπιτας της ενορίας.

Στις 11μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου, θα τελεστεί ο Εσπερινός, η Δοξολογία επί τω νέω έτει και η ευλογία της Βασιλόπιτας της ενορίας από τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Ιγνάτιο.

Δοξολογία επί τω νέω Έτει

Ανήμερα την Πρωτοχρονιά ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα λειτουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Βόλου. Στις 11.30π.μ., στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου θα τελέσει την επίσημη Δοξολογία για την υποδοχή του νέου έτους 2019.