«Κλάδος ελαίας»από Ιερώνυμο προς Βαρθολομαίο •Τον προσεκάλεσε να προστεί των εγκαινίων Προνοιακού Ιδρύματος

 Την πρόσκληση επέδωσε σήμερα ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, Πρωτοσύγκελλος της Ι.Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που επισκέφθηκε το Φανάρι

Με μία κίνηση "coute de maitre", δηλαδή κίνηση ματ, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος έτεινε «κλάδο ελαίας», προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, επιχειρώντας να βάλει ένα τέλος στην διένεξη που είχε δημιουργηθεί μεταξύ των δύο ανδρών και μοιραία μεταξύ των δύο Εκκλησιών, για ασήμαντη αφορμή.

Συγκεκριμένα απέστειλε τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Επίσκοπο Θεσπιών Συμεών στο Φανάρι, σήμερα Τετάρτη, 17 Απριλίου με «ειδική αποστολή».

Ο ΕπίσκοποςΘεσπιώνέγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στον οποίο επέδωσε «πρόσκληση» του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου να επισκεφθεί την Ελλάδακαι να προστεί, στις 23 Μαΐου, της τελετής των εγκαινίων του Κέντρου Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστηρίξεως «Άγιος Πορφύριος», στο Δήλεσι Βοιωτίας, παρουσία του Εξοχ.Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Καθ.ΠροκοπίουΠαυλοπούλου.

Ο Παναγιώτατοςαπεδέχθη την ευγενική αυτή πρόσκληση και ζήτησε από τον Επίσκοπο Θεσπιών να μεταφέρει τις εγκάρδιες ευχές του στον Μακαριώτατο ενόψει του εορτασμού του Αγίου Πάσχα.

Ακολούθως ο Επίσκοπος Θεσπιών παρακάθησε στην Πατριαρχική τράπεζα.Με τον έξυπνο αυτό τρόπο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κλείνει το μέτωπο με τον Πατριάρχη πριν δυσκολέψουν τα πράγματα και εγκαινιάζει μία νέα εποχή στις σχέσεις του με το Φανάρι. Σοφά ποιών ο Αρχιεπίσκοπος βάζει ένα τέλος στο όσα είχαν δημιουργηθεί στο παρελθόν και δείχνει ότι ο μόνος δρόμος για την επούλωση των όποιων πληγών είναι η επικράτηση καλών σχέσεων και συνεργασίας και η πρυτάνευση της αγάπης μεταξύ των δύο Εκκλησιών- Μητρός και Θυγατέρας.

Πηγή: https://www.exapsalmos.gr