'Αστατος ο καιρός την Πέμπτη 18/4/2019

Θα συνεχιστεί ο άστατος καιρός σε αρκετές περιοχές της χώρας και το επόμενο τριήμερο. Έτσι, σποραδικές βροχές ή καταιγίδες θα σημειώνονται κυρίως τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, αλλά θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά ως 7 μποφόρ.

Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη:

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, ήλιος με τοπικές νεφώσεις και σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία από 2 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, άστατος καιρός με παροδικές βροχές ή καταιγίδες. Το θερμόμετρο από 6 έως 16 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, ηλιοφάνεια με πρόσκαιρη συννεφιά και τοπικές βροχές ή καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά τμήματα το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 4 έως 20 βαθμούς.

Στην Πάτρα, πιθανή βροχή το απόγευμα.

Στην Πελοπόννησο, ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις και πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες τις θερμές κυρίως ώρες. Ο υδράργυρος από 5 έως 19 βαθμούς.

Στα Κύθηρα, πρόσκαιρη βροχή και η θερμοκρασία έως 17 βαθμούς.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, ήλιος με τοπικές νεφώσεις και παροδικές βροχές, άνεμοι βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ και το θερμόμετρο από 9 έως 18 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις και πρόσκαιρες βροχές στα βόρεια, άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, ήλιος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις και σποραδικές βροχές ή καταιγίδες. Ο υδράργυρος από 5 έως 18 βαθμούς.

Στην Αττική, ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις και τις θερμές κυρίως ώρες βροχές ή καταιγίδες, βόρειοι άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.