Πυκνώνουν τα σύννεφα πάνω από την Γλυφάδα

Του Σωτήρη Μ. Τζούμα

Μπορεί η εκλογή για την Μητρόπολη Γλυφάδας να έγινε και να βγήκε ο λευκός καπνός της εκλογής αλλά όπως όλα δείχνουν δεν θα είναι μία ανέφελη εκλογή χωρίς συνέπειες και παρατράγουδα. Αντιθέτως οι πληροφορίες μας λένε ότι έχουν αρχίσει να διαμορφώνονται οι συνθήκες που θα δυσκολέψουν την Κατάσταση που έχει δημιουργηθεί .
Μπορεί κατά την διοίκηση της Εκκλησίας να εξελέγη ο Επίσκοπος Αντώνιος ως ο νέος Μητροπολίτης Γλυφάδας και να θέλει να επιβάλλει την επιλογή της αλλά οι έχοντες αντίθετοι άποψη δεν θα καθίσουν με δεμένα τα χέρια.
Ήδη μαθαίνουμε ότι ζητήθηκε με εισαγγελική παραγγελία να δοθούν τα πρακτικά της συγκεκριμένης εκλογής ενώ οι ενδιαφερόμενοι έχουν συλλέξει τα βίντεο που κυκλοφόρησαν και δείχνουν τον φερόμενο ως εκλεγέντα Μητροπολίτη να προσφωνείται τόσο στο Μικρό, όσο και στο Μεγάλο Μήνυμα, ως Βοηθός Επίσκοπος και όχι ως τιτουλάριος- πράγμα ανακριβές .
Όλα αυτά έχουν οπλίσει με επιχειρήματα όλους εκείνους που θέλουν να διεμβολίσουν την εκλογή του Αντωνίου και να δυσχεράνουν τις διαδικασίες έκδοσης διατάγματος και ενθρόνισης.
Οι πληροφορίες λένε ότι είναι έτοιμες να κατατεθούν ή έχουν κατατεθεί ήδη δύο προσφυγές στο ΣτΕ με στόχο να ακυρωθεί η εκλογή. Δεν ξέρουμε την έκβασή τους, ούτε το αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αρνηθεί να υπογράψει το διάταγμα εκλογής αλλά το βέβαιο είναι ότι πάνω από την Γλυφάδα έχουν συσσωρευτεί μαύρα και απειλητικά σύννεφα. Έρχεται βροχή, έρχεται μπόρα...!

Πηγή: https://www.exapsalmos.gr