Στο Φανάρι μεταβαίνει ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος

 Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος όπου θα συναντηθεί με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο σήμερα Πέμπτη 2 Μαΐου  με σκοπό να τον ενημερώσει για τρέχοντα θέματα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» αναφέρουν ότι τη συνάντηση με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο τη ζήτησε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος. Επειδή ο Πατριάρχης απουσιάζει στο Άουσβιτς-Μπιρκενάου, της Κρακοβίας, όπου θα συμμετάσχει στην 31η «Πορεία των Ζώντων», πορεία μνήμης για τα έξι εκατομμύρια Εβραίων που εξοντώθηκαν στα Ναζιστικά στρατόπεδα και ηχηρής καταδίκης του Ολοκαυτώματος, θα επιστρέψει στο Φανάρι την Παρασκευή και θα δεχθεί τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο το Σαββάτο στις Μαΐου.

Γνώστες των εκκλησιαστικών πραγμάτων παρατηρούσαν στον «Εθνικό Κήρυκα» πως δύο εκδοχές υπάρχουν για την μετάβαση του Αρχιεπισκόπου στο Φανάρι: Η μία είναι να παραδώσει την παραίτηση του όπως είχαν συμφωνήσει με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο τον Νοέμβριο του 2017 στη Γενεύη και η δεύτερη είναι να ζητήσει κι άλλη παράταση παραμονής του στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο την τέταρτη κατά σειρά.

Ο «Εθνικός Κήρυξ» πληροφορείται ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος φέρεται ενοχλημένος με την κίνηση αυτή του Αρχιεπισκόπου μετάβασης του στο Φανάρι, καθότι η συμφωνία ήταν αμέσως μετά το Πάσχα να του στείλει την παραίτηση του.

Σημειώνεται ότι η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου έχει προγραμματιστεί να συνέλθει από τις 9 μέχρι τις 11 Μαΐου εν Φαναρίω.