Θυρανοίξια στο παρεκκλήσι του Αγίου Παρθενίου στα Τρίκαλα

"Με ευσέβεια και κατάνυξη υποδέχθηκαν έμπροσθεν των προπυλαίων του Ιερού Ναού το Ιερό Λείψανο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος και οι κάτοικοι των Τρικάλων την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019. Ένα πανέμορφο και ιδιαίτερα κομψό παρεκκλήσι απέκτησε η τοπική Εκκλησία, το οποίο ανήκει στην ενορία Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων. Πρόκειται για το παρεκκλήσιο που θα τιμάται πλέον επ' ονόματι του Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου Τον Άγιο μετέφερε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Παρθένιος Γιουβανέλης.

Εν συνεχεία τελέσθηκαν τα Θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου που βρίσκεται στο υπόγειο του Κεντρικού Ναού από τον Mητροπολίτη ο οποίος κατόπιν Χοροστάτησε του πανηγυρικού Εσπερινού και της ακολουθίας της αρτοκλασίας συμπαραστατούμενος από πολλούς ιερείς της πόλεως και των χωρίων των Τρικάλων.
Πριν το τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος μίλησε και Χειροθέτησε σε Σταυροφόρο Οικονόμο τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Πύρρας π. Γεώργιο Πολυγένη ο οποίος παραλλήλως εξυπηρετεί τις λειτουργικές ανάγκες της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Γκούρας και του χωρίου Άγιος Νικόλαος (Καμνάϊ)." 


Φωτογραφιες: Δημήτρης Καραγιάννης.