Το Ύστατο Χαίρε στον πρ. Μητροπολίτη Καρπενησίου κυρό Νικόλαο

Τελέστηκε το πρωί της Πέμπτης 17 Ιανουαρίου, η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού πρ. Μητροπολίτη Νικολάου στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Καρπενησίου Η τελετή έγινε παρουσία Μητροπολιτών από όλη την Ελλάδα και πλήθος Ιερέων της Μητρόπολης Καρπενησίου.

Παρευρέθηκαν οι Μητροπολίτες: Φθιώτιδας, Νέας Σμύρνης, Αιτωλίας, Θηβών, Κοζάνης και Θεσσαλιώτιδος, καθώς φυσικά και ο νυν Μητροπολίτης Καρπενησίου, διάδοχος του εκλιπόντος, κ. Γεώργιος.Το παρών στην εξόδιο ακολουθία έδωσε σύσσωμη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του νομού: ο αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Άρης Τασιός, ο δήμαρχος Καρπενησιού κ. Νίκος Σουλιώτης, ο δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ευρυτανίας κ. Γιάννης Νικοπολίδης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Σταύρος Φακίτσας, οι περιφερειακοί σύμβουλοί Ευρυτανίας κα Κατερίνα Καλαντζή και Βασίλης Φακίτσας, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και εκατοντάδες απλοί πολίτες.

Ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος, βρίσκεται στην Αθήνα, καθώς στην βουλή των Ελλήνων συζητείται το κρίσιμο νομοσχέδιο για το ΤΕΙ Καρπενησίου. Χθες ο βουλευτής, βρέθηκε το μεσημέρι στον Ι.Ν. της Μητρόπολης αποδίδοντας φόρο τιμής στον εκλιπόντα Νικόλαο.

Εκ μέρους της Ιεράς Μητρόπολης Καρπενησίου, επικήδειο ανέγνωσε ο αρχιερατικός επίτροπος π. Νικόλαος Σταμούλης. Στον εκλιπόντα αναφεέρθηκε, εμφανώς συγκινημένος, ο νυν Μητροπολίτης Γεώργιος.

Ακολούθησε η πομπή της κηδείας από τον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας έως το ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Ο μακαριστός ετάφη σε χώρο πίσω από το Ιερό του Ναού.