Υποδοχή της Παναγίας «Ντινιούς» στο Θεολόγο Διρφυών

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, οι κληρικοί, Αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός-Ιεροκήρυξ, ο Σακελλάριος Χαράλαμπος Μιχαήλ-αφυπηρετήσας Εφημέριος Θεολόγου, ο Πρεσβ. Γεράσιμος Βασιλόπουλος-Εφημέριος Θεολόγου, ο Διάκ. Ευγένιος Τσάλλας και οι ευσεβείς ενορίτες του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Δ.Δ. Θεολόγου Διρφύων υποδέχθηκαν, το απόγευμα της Παρασκευής 5 Απριλίου 2019, την ιερά και θαυματουργό εικόνα της Παναγίας «Ντινιούς», η οποία προέρχεται από την περιοχή της Ιστιαίας Βορείου Ευβοίας και εκομίσθη στον Ιερό Ναό από άγημα Δασοπυροσβεστών των Ψαχνών.

Μαζί με τον Δήμαρχο Διρφύων-Μεσσαπίων Γεώργιο Ψαθά, τους Αντιδημάρχους Παναγιώτη Ματράκα και Πέτρο Κορώνη, τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού και Επιμορφωτικού Συλλόγου Θεολόγου Κωνσταντίνο Μπασούκο, ήταν πολλοί και οι πιστοί, κάθε ηλικίας, που έσπευσαν στον Ιερό Ναό για να προσκυνήσουν το ιερό εικόνισμα της Παναγίας, προς ευλογία και πνευματική στήριξη τους, ενισχυόμενοι στον πνευματικό αγώνα της κατανυκτικής περιόδου της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, καταθέτοντας την ευγνωμοσύνη και τα αιτήματα τους.

Aκολούθως, έλαβε χώρα η ακολουθία της Δ' Στάσεως των Χαιρετισμών, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος και στο εμπνευσμένο κήρυγμά του, με έναυσμα το δίστιχο «Χαίρε, χρωτός του εμού θεραπεία· χαίρε, ψυχής της εμής σωτηρία», εισήγαγε τους πιστούς στην αξία της χριστιανικής πίστης, η οποία εκφράζεται μέσα από την ζωντανή σχέση των χριστιανών με τον Θεό και από την ελπίδα στην Ανάσταση, που εισήλθε στον κόσμο διά του Υιού και Θεού της Παναγίας μας.