Αγιασμός στο Παράρτημα της Σχολής Βυζ. Μουσικής στην Αγιά

Spread the love

Τελέστηκε την Παρασκευή 20/9 ο Αγιασμός ενάρξεως των μαθημάτων στο Παράρτημα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Τοπικής μας Εκκλησίας στην Αγιά, για το νέο σχολικό έτος. Το Παράρτημα στεγάζεται στο Πν. Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίων Αντωνίων Αγιάς και ανασυστάθηκε το 2017, ύστερα από μακρά περίοδο διακοπής.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Δ/ντής της Σχολής Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, παρουσία του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αγιάς Πρωτ. Αθανασίου Μακρή, του Δασκάλου του Παραρτήματος κ. Γεωργίου Λεμονόπουλου, Πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Ελασσώνος και μερίδος των μαθητών.

Στην σύντομη ομιλία του, ο π. Επιφάνιος μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου για το νέο έτος και ευχαρίστησε θερμά τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αγιάς για την αδιάπτωτη μέριμνά του για την λειτουργία του Παραρτήματος. Αναφέρθηκε στην ιερότητα και την σημασία της Βυζ. Μουσικής και της Ψαλτικής τέχνης στην λειτουργική ζωή της Εκκλησίας μας και κάλεσε τους μαθητές να έχουν πάντα κατά νουν ότι δεν σπουδάζουν μια απλή κοσμική τέχνη, αλλά μια τέχνη ιερή, που σκοπό έχει να συμβάλλει στην προσευχητική ένωση του λαού με τον Θεό. Ζήτησε συνέπεια και μελέτη και ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά.

Aικατερίνη Ιερατικά Άμφια