Επίσκοπος Μπουκόμπας εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μαϊδώνης

Spread the love

Σήμερα, Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022 η Αγία και Ιερά Σύνοδο προέβη σε εκλογές Ιεραρχών, μεταθέσεις και ανυψώσεις. Η Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, η οποία συνεδριάζει αυτές τις ημέρες υπό την προεδρία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου Β΄.

Βοηθός Επίσκοπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας με τον τίτλο του επισκόπου Μπουκόμπας εξελέγη Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μαϊδώνης. Εψηφισμένος Επίσκοπος υπηρέτησε ως Πατριαρχικός Επίτροπος Μπουκόμπας Τανζανίας.

Ποιος είναι ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μαϊδώνης

O Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος, κατά κόσμον Δημήτριος Μαϊδώνης, ήρθε στον κόσμο το 1956 από τον Παναγιώτη Μαϊδώνη και τη Μυρσίνη Φεργαδιώτου, καταγόμενους από το Πλωμάρι Λέσβου. Σπούδασε στη Ριζάρειο Σχολή Αθηνών και στη Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι απόφοιτος της Σχολής Κατηχητών και του Τμήματος Βυζαντινής Μουσικής του Ελληνικού Ωδείου. Το 1982, έγινε μοναχός στη Νέα Σκήτη του Αγίου Όρους υπό την καθοδήγηση του Γέροντος Σπυρίδωνος (Ξένου), ιερομονάχου. Το ίδιο έτος, χειροτονήθηκε διάκονος στην Ιερά Μονή Αγίου Παύλου του Αγίου Όρους από τον Μητροπολίτη Ιερισσού Νικόδημο.

Το 1983, χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος και τοποθετήθηκε Ιεροκήρυκας στην Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού Χαλκιδικής. Το 1991, κλήθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο και υπηρέτησε δύο χρόνια στην Εκκλησία της Αλβανίας, διδάσκοντας στη Θεολογική Σχολή Δυρραχίου.

Παράλληλα, διετέλεσε εκπρόσωπος του Αρχιεπίσκοπου Αναστάσιου στη Μητρόπολη Αργυροκάστρου. Από το 1990 έως το 2019, Διετέλεσε Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Ιερισσού Χαλκιδικής. Είναι Πνευματικός της Μονής Αγίου Κοσμά Αιτωλού στην Αρναία Χαλκιδικής, Πνευματικός Σύμβουλος του Συνδέσμου Ορθοδόξων Νέων και της Πρωτοβουλίας Γονέων. Είναι εντεταλμένος από την Ιερά Σύνοδο σε θέματα αιρέσεων και παραθρησκειών. Από το 2011, είναι μέλος της Συνοδικής Επιτροπής επί των αιρέσεων στην Αθήνα. Έχει οργανώσει σειρά αντιαιρετικών συνεδρίων, σχολών γονέων, νεανικών συνεδρίων, συναντήσεων φοιτητών από όλη την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Έχει πραγματοποιήσει σειρά ομιλιών σε πολλές ιερές Μητροπόλεις και έχει συγγράψει είκοσι οκτώ βιβλία. Από το 2019 Υπηρέτη στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας  και ως Γενικό Πατριαρχικό Επίτροπο Μπουκόμπας Τανζανίας.