Ιερωμένος ο δράστης που άρπαξε μεγάλο χρηματικό ποσό από εκκλησία του Πύργου

Spread the love

Κεραυνός εν αιθρία στην τοπική κοινωνία του Πύργου αλλά και στους κόλπους της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας αποτέλεσε το γεγονός ότι νεαρός ιερωμένος έκλεψε μεγάλο χρηματικό ποσό από το ταμείο του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Πύργου.

Της Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη

Το περιστατικό σημειώθηκε στα τέλη του Απριλίου σε ειδικό χώρο εντός της εκκλησίας όπου βρίσκεται το χρηματοκιβώτιο. Ο δράστης γνώριζε τα κατατόπια λόγω προηγούμενης θητείας του ως νεωκόρος και είχε στην κατοχή του τα κλειδιά ενώ σήμερα υπηρετεί ως διάκονος σε άλλη Μητρόπολη.

Τα έμπειρα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου κατάλαβαν από την πρώτη στιγμή ότι ο δράστης αποτελεί άνθρωπο του στενού περίγυρου της εκκλησίας αφού δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης. Αξίζει να αναφερθεί ότι στον Ιερό Ναό βρισκόταν μεγάλο χρηματικό ποσό αφού η κλοπή συνέβη λίγες ημέρες μετά το Άγιο Πάσχα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του synenas.gr, ο νεαρός ιερωμένος προσελήφθη ως νεωκόρος το 2018 στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Πύργου με πολύ καλές συστάσεις, ενώ τέλη του 2021 χειροτονήθηκε διάκονος στην Αχαΐα.

To synenas.gr, επικοινώνησε με την τοπική κοινωνία του Πύργου η οποία είναι συγκλονισμένη από το αποτρόπαιο συμβάν με τους πιστούς να μην μπορούν να πιστέψουν όσα έγιναν γνωστά.

Μάλιστα, τραπεζικός υπάλληλος που προσέρχεται τακτικά στο ναό κάνει λόγο για ένα χαμογελαστό παιδί που τον χαρακτηρίζει η ευγένεια. Πλην όμως κατά το παρελθόν ήταν αυτήκοος μάρτυρας, όταν ο συγκεκριμένος διάκονος κατηγορούσε για κλοπή από το ταμείο της εκκλησίας ανήλικους μαθητές, χωρίς ποτέ βέβαια να αποδειχθεί κάτι τέτοιο.

Ο ίδιος ομολόγησε την πράξη του ενώπιον των αρχών καθώς η κίνησή του καταγράφηκε από κάμερες κλειστού κυκλώματος της γύρω περιοχής και επέστρεψε μέρος των «εσόδων» στους υπευθύνους του ναού.

Τα κίνητρά του ωστόσο παραμένουν άγνωστα αφού οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα ευκατάστατο άτομο που κυκλοφορούσε με BMW και κινητό τηλέφωνο άνω των 1.000 ευρώ, ενώ τέλος ερευνάται η πιθανή εμπλοκή του και σε άλλα εκκλησιαστικά ζητήματα.

ΠΗΓΗ:synenas.gr / Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη