Καλαβρύτων: “Συντάσσομαι πάντα με τις αποφάσεις Αρχιεπισκόπου και Ιεράς Συνόδου”

Spread the love

Χθες Κυριακή 30 Μαΐου τελέσθηκε στην Αγία Λαύρα, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το Μνημόσυνο για τον εθνεγέρτη Παλαιών Πατρών Γερμανό.

 Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ.Ιερώνυμος προχείρησε σε Αρχιδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως τον Διάκονο Νύφωνα, Ιερομόναχο της ιστορικής Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας. Την χειροθεσία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβιών και Κοζάνης με όλ το Εκκλησιάσμα να αναφωνεί “ΑΞΙΟΣ”

Ο ιεροδιάκονος Νύφωνας, κατα κόσμον Γεώργιος Χαλκιόπουλος, είχε λάβει τον πρώτο βαθμό της Ιεροσύνης στις 15 Δεκεμβρίου 2019 αφού είχε υπηρέτησε επί σειρά ετών το μετόχι της Αγίας Λαύρας, Άγιο Αλέξιο Πάτρας και εκάρη μοναχός στην ιερά Μονή Αγίας Λαύρας. Διακρίνεται για την άρτια θεολογική του κατάρτιση και τη γενικότερη πνευματική του συγκρότηση.

Μητροπολίτης Καλαβρύτων: Συντάσσομαι πάντα με τις αποφάσεις Αρχιεπισκόπου και της Ιεράς Συνόδου

Aικατερίνη Ιερατικά Άμφια

Μπήκαμε στον πειρασμό να ρωτήσουμε τον Μητροπολίτη μας σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα που τον θέλουν να στηρίζει τον Μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ, ο οποίος σε αντίθεση με τις αποφάσεις τις Ιεράς Συνόδου για τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας, δεν τήρησε το ωράριο για έναρξη των Ιερών Λειτουργιών του Πάσχα, ενώ δεν υπήρξε μέριμνα για την προστασία των πιστών και αποφυγή του συνωστισμού στις εκκλησίες στην Μητρόπολή του.Απαντώντας ο κ. Ιερώνυμος, μας επισήμανε οτι “κατά την επίσκεψή μου στην Ιερά Μητρόπολη Κυθήρων και Αντικυθήρων, ευχαρίστησα τον Άγιο Κυθήρων, για την «αβραμιαία φιλοξενία» και εξήρα το εν γένει ποιμαντικό του έργο, χωρίς αυτό να σημαίνει οτι ταυτίζομαι με τις θέσεις του στο συγκεκριμένο ζήτημα της πανδημίας. Από την πρώτη στιγμή, που ανέλαβα ως Μητροπολίτης στην Ιστορική και Μαρτυρική Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, συντάσσομαι με τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου και τους Αρχιεπισκόπου μας κ.κ.Ιερωνύμου και ιδιαίτερα στην περίοδο της πανδημίας, ακολούθησα πιστά τις εντολές και κατευθύνσεις της Ιεράς Συνόδου. Άλλωστε αυτό είναι αυταπόδεικτο από τον τρόπο που λειτούργησε η Μητρόπολή μας όλη αυτήν την οδυνηρή περίοδο για την Ελλάδα και τον κόσμο”.

kalavrytanews.com