Ο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στη Ροτόντα Θεσσαλονίκης

Ο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στη Ροτόντα Θεσσαλονίκης

5 Νοεμβρίου, 2019 Κλείσιμο Από Κώστας
Spread the love

Μια μοναδική στιγμή, σε ένα μοναδικό μνημείο, έζησε ο ευσεβής λαός της συμβασιλεύουσας Θεσσαλονίκης. Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ροτόντα, ύστερα από την ολοκλήρωση των εργασιών που κράτησαν δεκαετίες, τελέστηκε Θεία Λειτουργία, κατόπιν συγκαταθέσεως της αρμόδιας Εφορίας Αρχαιοτήτων. Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος επί τη εορτή ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019.

Ο Ναός ήταν κατάμεστος, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που προσήλθαν από νωρίς, στην Ακολουθία του Όρθρου.

Ο Ιερός Ναός των Ασωμάτων-Αγίου Γεωργίου (Ροτόντα), ήταν παλαιά Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης, και ο πρώτος χριστιανικός αυτοκρατορικός Ναός μετά το τέλος των διωγμών. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν το χριστιανικό διάκοσμο, όπως τα ψηφιδωτά της ζώνης των μαρτύρων.

Η 3η Νοεμβρίου είναι μία από τις 12 φορές το χρόνο που, με βάση υπουργική απόφαση που εξεδόθη το 1995 επιτρέπεται ή τέλεση Ιεράς Ακολουθίας.

Η παρουσία πιστών στις Ιερές Ακολουθίες συμβάλλει και διακηρύσσει την Ιερότητα του Πρωτοχριστιανικού, Αυτοκρατορικού, Μητροπολιτικού Ναού της Θεσσαλονίκης.