Πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο Στελεχών Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος

Πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο Στελεχών Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος

Οκτώβριος 3, 2019 Κλείσιμο Από ekklhsiastkaneathessalias
Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
YouTube
Pinterest
LinkedIn
Instagram
Houzz
Telegram
Vk
Weibo
Wechat

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29/9, στο ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, το Εναρκτήριο Συνέδριο Κατηχητών και Στελεχών του νεανικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος για το νέο Ιεραποστολικό έτος. Κεντρικό θέμα του συνεδρίου ήταν η παρουσίαση των φετινών κατηχητικών βοηθημάτων και των δυνατοτήτων που προσφέρουν στον κατηχητή, ώστε να επιτελέσει το έργο του με αποτελεσματικότητα.

Τα φετινά κατηχητικά βοηθήματα αφορούν ένα ευρύ φάσμα ηλικιών, από την προσχολική μέχρι εκείνη των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού. Το βοήθημα των τριών τελευταίων τάξεων του Δημοτικού ανέλαβε να παρουσιάσει ο Αρχιμ. Συμεών Βενετσιάνος, Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Το βοήθημα των τριών πρώτων τάξεων του Δημοτικού ανέλαβε να παρουσιάσει ο Αρχιμ. Διονύσιος Γκόλιας, υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους. Τέλος, το βοήθημα της προσχολικής ηλικίας ανέλαβε να παρουσιάσει η κ. Ειρήνη Δερμιτζάκη, καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το Συνέδριο ολοκλήρωσαν με τις εισηγήσεις τους οι συγγραφείς των κατηχητικών βοηθημάτων κ. Πηνελόπη Μωραΐτου και κ. Ηλίας Λιαμής. Στη συνέχεια, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης, αναφέρθηκε στις προγραμματισμένες κατηχητικές δράσεις καθώς και τον τρόπο διακίνησης των βοηθημάτων. Με την καταληκτήρια ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος συνόψισε τα συμπεράσματα των εισηγήσεων, έδωσε το βασικό πλαίσιο των κατηχητικών δράσεων της Μητροπόλεως για το φετινό έτος και ενθάρρυνε τους κατηχητές και τις κατηχήτριες να επιτελέσουν το έργο τους με ζήλο και αγάπη προς τα παιδιά, τονίζοντας τη σημασία του για την πορεία της Εκκλησίας προς το μέλλον. Με ιδιαίτερο τρόπο ανέδειξε τον ιεραποστολικό ρόλο των κατηχητών και υπογράμμισε την κατηχητική δράση, που συνεχίζεται εν μέσω δύσκολων εποχών με πρωτόγνωρες αντιξοότητες. Τους κάλεσε δε να συσπειρωθούν γύρω από τον Επίσκοπο και να δώσουν μαρτυρία ως Σώμα Χριστού. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο νέο βιβλίο Ελληνικής Ιστορίας, το οποίο εξέδωσε η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, μετά από δική του πρωτοβουλία, το οποίο στηρίχτηκε στο μοντέλο των κατηχητικών βοηθημάτων. Ευχαρίστησε, τέλος, όλους τους εισηγητές.

Ακολούθησε η χειροθεσία των νέων κατηχητών από τον Σεβασμιώτατο, καθώς και η επίδοση διορισμών στους Υπευθύνους Νεότητος και στους κατηχητές. Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με μπουφέ που παρατέθηκε προς τους συμμετέχοντες στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου.