Σύναξη Κυκλαρχών στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Σύναξη Κυκλαρχών στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Σεπτέμβριος 27, 2019 Κλείσιμο Από ekklhsiastkaneathessalias
Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
YouTube
Pinterest
LinkedIn
Instagram
Houzz
Telegram
Vk
Weibo
Wechat

Σύναξη των υπευθύνων Ιερέων των ενοριακών Κύκλων Συμμελέτης Αγίας Γραφής και των Εσπερινών Κηρυγμάτων πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας Ιεραποστολικής χρονιάς. Την Σύναξη προλόγισε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης, ο οποίος παρουσίασε και τον εκλεκτό ομιλητή, Πρωτ. Δημήτριο Κατούνη, Εφημέριο του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου και Διευθυντή της Σχολής Αγιογραφίας «Διά χειρός».

Στην ομιλία του ο π. Δημήτριος αναφέρθηκε στην ευθύνη που αναλαμβάνει ο Ιερεύς να οργανώσει και να λειτουργήσει τις ενοριακές αυτές συνάξεις, στην προσοχή και στην προετοιμασία, που απαιτεί αυτό το έργο, αλλά και στην ωφέλεια του λαού από την συμμετοχή του σ’ αυτό. Στην συνέχεια, παρουσίασε το νέο βοήθημα, που θα χρησιμοποιήσουν φέτος οι υπεύθυνοι Κληρικοί, το οποίο ο ίδιος συνέγραψε, με τίτλο «Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Ιστορίες του κακού που μας διδάσκουν το καλό».

Ακολούθησε ενδιαφέρων διάλογος και την Σύναξη έκλεισε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος, ο οποίος χαρακτήρισε το έργο των πνευματικών αυτών ενοριακών συνάξεων «πολύ σημαντικό, καθώς συνιστά τον πυρήνα συγκρότησης της κάθε ενορίας». Τόνισε ότι το έργο αυτό συμβάλλει στην πνευματική επιμόρφωση και τροφοδοσία του Κυκλάρχου, στην ανάπτυξη διαπροσωπικών σχέσεων με τους συμμετέχοντες λαϊκούς αδελφούς και επεσήμανε ότι δεν πρόκειται για έργο προσωποπαγές, αλλά έργο της Εκκλησίας, που αποσκοπεί στην ενότητα και στην πνευματική πρόοδο και προκοπή του λαού μας.