Το Ενδιαφέρον για την εκλογή των νέων Μητροπολιτών Φθιώτιδος Καλαβρύτων και Λήμνου

Το Ενδιαφέρον για την εκλογή των νέων Μητροπολιτών Φθιώτιδος Καλαβρύτων και Λήμνου

9 Οκτωβρίου, 2019 Κλείσιμο Από Κώστας
Spread the love

Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου η εκλογές των νεων Μητροπολιτών Σύμφωνα με τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ όσον αφορά στη Μητρόπολη Φθιώτιδος, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ο άνθρωπος που θα αναλάβει το ομολογουμένως δύσκολο ρόλο να συνεχίσει το σημαντικό έργο του δραστηριότατου και ιδιαίτερα αγαπητού Μακαριστού Φθιώτιδος κυρού Νικολάου, είναι το δεξί χέρι του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου.

Ο νυν Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών (κατά κόσμο Ιωάννης Βολιώτης) λέγεται ότι έχει λάβει το …χρίσμα του Μακαριωτάτου για χηρεύουσα Μητρόπολη Φθιώτιδος, παρ’ όλο που αρχικά δεν ήταν στα άμεσα προσωπικά του σχέδια.

Για τη Μητρόπολη Καλαβρύτων, ακούγεται εντόνως το όνομα του επί 20ετία Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμανδρίτη Ιερωνύμου Κάρμα Α ´, ο οποίος είναι πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αρχιμανδρίτης κ. Ιερώνυμος, διετέλεσε επί μακρόν συνεργάτης του πρώην Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιου, υπήρξε από τους βασικούς συντελεστές στην εκ βάθρων ανακαίνιση της Μονής Μεγάλου Σπηλαίου ενώ διακρίνεται για τον πράο χαρακτήρα του και την εργατικότητά του.

Τέλος, για τη Μητρόπολη Λήμνου, το όνομα που φθάνει στα δημοσιογραφικά γραφεία είναι εκείνο του Πρωτοσύγκελου Μεσογαίας, Αρχιμανδρίτη Ιερόθεου Καλογερόπουλου. Άλλη δυναμική υποψηφιότητα είναι αυτή τού αρχιμ. Πλάτων Κρικής , επί 27 έτη στέλεχος της Ιεράς Συνόδου (από την εποχή του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, ανηψιός του αγαπημένου όλων Επισκόπου Τράλλεων Ισιδώρου Κρικρή). Σε δεύτερο επίπεδο ακούγεται η άτονη προσπάθεια του Γέροντος Θεσσαλονίκης Ανθίμου να προωθήσει τον Αρχιμ. Δημήτριο Τζιαφά, Ιερατ. Προϊστάμενο Προφήτη Ηλία Πυλαίας.

Παράλληλα η Ιεραρχία θα προβεί σε εκλογές δύο Επισκόπων. Θα εκλέξει τον Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη, Αρχιγραμματέα της Συνόδου σε Βοηθό Επίσκοπο κάτι που προβλέπεται για τη θέση του Αρχιγραμματέως. Ο εν λόγω κληρικός έχει κερδίσει τους πάντες με την ευγένεια, την ηρεμία και την αποτελεσματικότητά του σε όλα τα θέματα. Επίσης ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοδωρόπουλος, Γρμαματέας της Συνόδου και διατελέσας Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας κατά τα έτη που ήταν Μητροπολίτης εκεί ο κ. Ιερώνυμος, θα εκλεγεί ως βοηθός Επίσκοπος παρά τω Αρχιεπισκόπω. Πρόκειται για μία οφειλόμενη τιμή προς έναν άκακο κληρικό που μόνο καλά λόγια έχουμε όλοι γιαυτόν.