Άνθρωπε Του Θεού Ιεράρχα Νικόλαε

Spread the love

Το απόγευμα της εορτής του εν Αγίοις πατρός ημών Νικόλαου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού τελέσθηκε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης ο μεθέορτος εσπερινός και η λιτανεία του Λειψάνου και της εικόνας του Αγίου.

Παρουσία των ευλαβών προσκυνητών, των Αρχόντων του τόπου, των Στρατονόμων και των Αερονόμων, των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Χάλκης, προπορευομένης της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαρισαίων, το Ιερό Λείψανο του Αγίου Νικολάου ευλόγησε την πόλη της Λαρίσης, ενώ προ της απολύσεως και στα προπύλαια του Ιερού Ναού και αφού όλος ο κόσμος έψαλλε το απολυτίκιο του Αγίου και τον Εθνικό Ύμνο, ο προϊστάμενος της ενορίας και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως π. Ιγνάτιος ευχήθηκε σε όους τους πιστούς ο Άγιος να μας αξιώνει να κερδίζουμε με την αγάπη και να υπερισχύουμε με την ταπείνωση.

Το απόγευμα του Σαββάτου και μετά την ακολουθία του εσπερινού θα τελεστεί το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου και την Κυριακή το απόγευμα η Παράκληση του Αγίου Νικολάου και ακολούθως ο Γέροντας π. Δωρόθεος, του Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίου Γεωργίου Αύρας Καλαμπάκας θα πραγματοποιήσει ομιλία, με θέμα: « Η θέωση ως προορισμός του ανθρώπου».