Ενθρόνιση νέου Ηγουμένου στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Αναπαυσά Μετεώρων

Spread the love

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη του ἐν Αγίοις Πατρός ημών Νικολάου, Ἀρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, του Θαυματουργού , στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Αναπαυσά Μετεώρων.

Mε βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και σύμφωνα με το μοναστηριακό τυπικό,  τo απόγευμα της Πέμπτης 5 Δεκεμβρίου ,  στο καθολικό της ιστορικής ανδρώας ιεράς μονής του Αγίου Νικολάου Αναπαυσά Μετεώρων , πραγματοποιήθηκε η ενθρόνιση του Καθηγούμενου της μονής αρχιμανδρίτου Θεοφάνου Κάσσου.

Προηγήθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός προεξάρχοντος του σεπτού Ποιμενάρχου μας Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου,   όπου στο τέλος του εσπερινού έλαβε χώρα και η ακολουθία της ενθρονίσεως κατά την οποία ο Σεβ. κ. Θεόκλητος  απένειμε στον νέο ηγούμενο της Μονής τον ηγουμενικό Σταυρό, την ηγουμενική ράβδο και τον μανδύα.

Ο μητροπολίτης κ.Θεόκλητος  στην ομιλία του ευχήθηκε στον νέο Ηγούμενο π. Θεοφάνη,   καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει, ζητώντας του παράλληλα να συνεχίσει να διατηρεί ζωντανή την φλόγα και την αγάπη που έχει για τον Χριστό .

 Την κυριώνυμη ημέρα 6 Δεκεμβρίου, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Σταγών και Μετεώρων κ.Θεοκλήτου , συμπαραστατούμενου από τους Ηγουμένους των Ιερών Μονών των Μετεώρων και από τον αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομο από το Άγιον Όρος.