Εορτή Εθελοντριών Και Μνημόσυνο Των Ευεργετών Της Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου

Spread the love

Τους ανθρώπους που αποτελούν την ψυχή του φιλαθρωπικού έργου της Εκκλησίας, τους κινητήριους μοχλούς των συσσιτίων, της κοινωνικής μέριμνας, αυτούς που βοηθούν στην ανακούφιση των ενδεών και πτωχών συναθρώπων μας τίμησε σήμερα το πρωί η Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου στο πρόσωπο των γυναικών εθελοντριών.

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, ημέρα της εορτής της Παναγίας της Ορφανοτρόφου και των Αγίων Μαρτύρων Αυξεντίου, Ευγενίου, Μαρδαρίου, Ορέστου και Ευστρατίου τιμήθηκαν στην Λάρισα, οι Ευεργέτες της τοπικής Εκκλησίας και συνάμα οι εθελόντριες κυρίες του φιλανθρωπικού έργου του καθημερινού Συσσιτίου Απόρων της Ιεράς Μητροπόλεως «Ο Επιούσιος» και του Κρικκείου Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου Θηλέων.

Το πρωί τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος στο κήρυγμα του τόνισε την αξία του εθελοντισμού, της προσφοράς και της φιλανθρωπίας στη ζωή μας, ευχαρίστησε όλες και όλους όσοι διακονούν στα ιδρύματα της Μητροπόλεως, ενεθυμήθη τους Μεγάλους Ευεργέτες και Δωρητές της Ιεράς Μητροπόλεως και παρεκάλεσε όλους τους πιστούς να ανάβουν πάντοτε ένα κερί για την ανάπαυση των ψυχών τους και ακολούθως τέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση.

Αμέσως μετά την διανομή του αντιδώρου, ο σεπτός μας Ποιμενάρχης μοίρασε σε όλους τους αδελφούς Χριστιανούς μία εικόνα της Γεννήσεως του Χριστού και ευχήθηκε καλά και Άγια Χριστούγεννα.