Εορτή της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στην Ι.Μ. Τρίκκης

Spread the love

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εόρτασε η τοπική εκκλησία των Τρικάλων την παγκόσμιο Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

Ανήμερα της μεγάλης θρησκευτικής εορτής σε όλους τους ενοριακούς Ναούς τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία και η τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν ο πανηγυρίζων και περικαλλέστατος, μετά την εσωτερική ανακαίνιση, Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων.

Στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019 προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναζαρέτ κ. Κυριακός και συλλειτούργησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Χρυσόστομος και ο Σεπτός Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος συμπαραστατούμενοι από ιερείς και διακόνους της Μητροπόλεως.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η ακολουθία της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Με το μεστό λόγο του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναζαρέτ κ. Κυριακός αναφέρθηκε εκτενώς στη Μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας μας, την Παγκόσμιο Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας, τονίζοντας ότι είναι η εορτή εκείνη που φέρνει κοντά τον άνθρωπο στο Θεό. Ο Ζωοποιός Σταυρός του Κυρίου μας, είναι το ξύλο της ζωής και το ξύλο της θυσίας.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο, ο οποίος παρείχε την πατριαρχική αυτού ευλογία και άδεια, ώστε να βρίσκεται ο Τίμιος Σταυρός στα Τρίκαλα.

Ευχαρίστησε επίσης θερμώς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναζαρέτ κ. Κυριακό για την ευγενή καλοσύνη και τον κόπο στον οποίο υπεβλήθη προκειμένου να μεταφέρει το ιερό σέβασμα της Εκκλησίας μας, τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό εκ του κειμηλιαρχείου του Παναγίου Τάφου και να ευλογήσει το λαό μας.

Ευχαρίστησε δε και το Θεοφιλέστατο επίσκοπο Μοζαμβίκης κ. Χρυσόστομο που ήρθε και λάμπρυνε με την παρουσία του την Πανήγυρη αυτή της Μητροπόλεως.

Φωτογραφίες Δημήτρης Καραγιάννης