Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στην Ι.Μ. Κερκύρας

Spread the love

Με θεία λειτουργία που τελέστηκε το πρωί της Παρασκευής 29 Ιανουαρίου 2021 στον Μητροπολιτικό Ναό Υ. Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης εορτάστηκε επίσημα η μνήμη των Τριών Ιεραρχών στην Κέρκυρα. Στην Θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ενώ εκ μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας μίλησε επίκαιρα η κ. Μαριάνθη Αλεξανδροπούλου, συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου στα Ιόνια νησιά.

Ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι τα μηνύματα των Τριών Ιεραρχών είναι πολύτιμα στους καιρούς μας. Ζούμε μία αλλαγή στο εκπαιδευτικό πρότυπο. Αποκεκρυμμένη η ιστορία από την παιδεία μας σήμερα. Υπάρχει μία παγκόσμια απόπειρα ξεριζωμού στοιχείων του τόπου μας, της παράδοσης, της γλώσσας μας. Οι Τρεις Ιεράρχες σπούδασαν τα πάντα, όχι για να επιδείξουν τις γνώσεις και τις περγαμηνές τους. Έγιναν δάσκαλοι της ανθρωπότητας σε μία γνώση πνευματική και διαποτισμένη από το πνεύμα της πίστης και της χάριτος του Θεού. Αυτό το μπόλιασμα και τον συνδυασμό ανάμεσα στην πνευματική και την επιστημονική γνώση χρειάζεται να ξαναβρούμε στους καιρούς μας. Να ξαναβρούμε ήθος και αρετή. Να μην παρασυρθούμε από το ρεύμα το οποίο μας θέλει να αγνοούμε την παράδοση και το ήθος. Να αντισταθούμε για να έρθει η ανάκαμψη, όπως είχε τονίσει στο τελευταίο του μήνυμα ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Πέτρο Αγγελόπουλο, καθώς και τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κερκύρας κ. Χαρίλαο Αλαμάνο, καθώς και την αντιπροσωπεία των παιδιών που συμμετείχε στην θεία λειτουργία, με τήρηση απόλυτα των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.