Με συγκίνηση αποχαιρέτησε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος το Ρέθυμνο

Spread the love

Την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου δίνει την διαβεβαίωση ενώπιον της ΠτΔ και 5 Φεβρουαρίου ενθρονίζεται 

Με μία Θεία Λειτουργία, που τελέσθηκε μέσα σε ατμόσφαιρα ιερής κατάνυξης αλλά και συγκινησιακής φόρτισης, ανήμερα της Εορτής των Τριών Ιεραρχών, Κυριακή 30ή Ιανουαρίου 2022, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης, το ένα κλίτος του οποίου είναι αφιερωμένο στους Τρεις Μεγίστους Φωστήρας της Τρισηλίου Θεότητος, όπου και φυλάσσονται αποτμήματα των Ιερών τους λειψάνων, αποχαιρέτισε το αγαπημένο του Ρέθυμνο και τον ευλογημένο λαό που διηκόνησε με αγάπη επί δώδεκα ολόκληρα έτη, ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος Β΄.

Στην πάνδημη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Αιδεσ. Πρωτ. Νικόλαος Νικηφόρος, οι κληρικοί του Μητροπολιτικού Ναού, Αιδεσ. Πρωτ. Χαράλαμπος Καμηλάκης και Γεώργιος Μεταξαράκης, ο πρώην Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Αιδεσ. Πρωτ. Νικόλαος Πολάκης, ο Πρόεδρος του Ιερατικού Συνδέσμου της Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Αιδεσ. Πρωτ. Θεόδωρος Σηφάκης, ο Παν. Αρχιμ. Θεολόγος Παπαλεβυζάκης, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι και άλλοι κληρικοί της Μητροπόλεως.

Παρέστησαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κ. Μαίρη Λιονή, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Μαρινάκης, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Ρεθύμνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Εμμανουήλ Ραπτάκης, επικεφαλής ομάδας Εθελοντών και Σαμαρειτών, η Πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Ρεθύμνου κ. Φέφη Βαλαρή, πολλοί άλλοι εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων και πλήθος πιστών.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας το Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο προσφώνησαν με θερμούς λόγους ευγνωμοσύνης για την δωδεκαετή Ποιμαντορία του στο Ρέθυμνο, ο Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού, Αιδεσ. Πρωτ. Χαράλαμπος Καμηλάκης, και, εκ μέρους των κληρικών της Μητροπόλεως, ο Πρόεδρος του Ιερατικού Συνδέσμου, Αιδεσ. Πρωτ. Θεόδωρος Σηφάκης, οι οποίοι και του προσέφεραν πολύτιμα αναμνηστικά δώρα.

Αντιφώνησε εμφανώς συγκινημένος ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία από τις πλέον δύσκολες στιγμές της ζωής του, αφού, υπακούοντας στο επίταγμα της Μητρός Εκκλησίας, αφήνει το αγαπημένο του

Ρέθυμνο και τους αρχοντικούς ανθρώπους του για να διακονήσει την Εκκλησία, προς δόξαν μόνον Εκείνης και του Θεού, από μια άλλη έπαλξη. Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε θερμά τους Άρχοντες, με τους οποίους είχε υποδειγματική και αξιοζήλευτη συνεργασία για το καλό του τόπου, ενώ δέχθηκε και το ευχαριστήριο δώρο της Ενώσεως Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ρεθύμνης.

Ακολούθησε η καθιερωμένη Λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων των Τριών Ιεραρχών πέριξ του Μητροπολιτικού Ναού, με τη συμμετοχή της Μπάντας του Δήμου Ρεθύμνης, ενώ μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος χαιρέτισε έναν προς έναν όλους τους παριστάμενους, ευχαριστώντας τους για την αγαπητική σχέση που αναπτύχθηκε όλα αυτά τα χρόνια ανάμεσά τους.

Από την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου