Ξεκίνησαν Τα Εσπερινά Κήρυγμα στην Ι.Μ. Λαρίσης & Τυρνάβου

Spread the love

Μία από τις πρώτες προτεραιότητες του Επισκόπου μας ήταν η επιμόρφωση των κληρικών μας και η διάδοση του Ευαγγελικού λόγου μέσω του κηρύγματος. Το κήρυγμα είναι μια σοβαρότατη διακονία μέσα στην Εκκλησία, πρόκειται για ιερουργία, η οποία ξεκινά από τον ίδιο τον Χριστό, αλλά και τους μαθητές Του αφού διαβάζουμε: «Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τά ἔθνη…» (Μτθ. 28,19). Ο απόστολος Παύλος επίσης αναφέρει το «οὐαί δέ μοί ἐστίν ἐάν μή εὐαγγελίζομαι» ενώ και στον μαθητή του τον Τιμόθεο λέει ευθαρσώς «κήρυξον τόν λόγον».

Με την έναρξη της νέας πνευματικής και ποιμαντικής χρονιάς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος καθιέρωσε κάθε Τρίτη, αμέσως μετά την Παράκληση που θα τελείται εναλλάξ στον Άγιο Αχίλλιο και στον Άγιο Λουκά, να ομιλεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, με θέμα: « ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ».

Σήμερα, Τρίτη 1η Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η έναρξη της νέας πρωτοβουλίας του σεπτού μας Ποιμενάρχου, ο οποίος έκανε μία εισαγωγική και ιστορική αναφορά στην αποτύπωση του Συμβόλου της Πίστεως μέσα από τις Οικουμενικές Συνόδους.

Την επόμενη Τρίτη 8 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί κανονικά το εσπερινό κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου.