Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων σε Συνέδριο του CTE

Spread the love

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Συνέδριο της Επιτροπής Ευαγγελισμού του Διαχριστιανικού Οργανισμού Churches Together in England (CTE) στην Κομητεία της Βόρειας Αγγλίας.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας ήταν ένας από τους πολλούς ομιλητές, μεταξύ των οποίων και ο Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας, ο οποίος εκπροσωπεί την Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας στην Επιτροπή του Ευαγγελισμού του εν λόγω Οργανισμού.

Ο Σεβασμιώτατος είναι ένας από τους Προέδρους του Οργανισμού CTE. Η ομιλία του είχε γενικό τίτλο: «Final commissioning» και σκοπό είχε να δώσει δύναμη και ώθηση στο εσωτερικό και εξωτερικό ιεραποστολικό έργο, μέσα από παραδείγματα Ορθοδόξων Αγίων και ιεραποστόλων.

Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Καντερβουρίας κ. Justin Welby στο Παλάτι του Lambeth στο Λονδίνο. Ο Σεβασμιώτατος συμμετείχε συνοδευόμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μελιτηνής κ. Μάξιμο, ενώ στο τέλος απηύθυνε χαιρετισμό προς τους συνδαιτυμόνες.