Ο Αρχιεπίσκοπος στον εορτάζοντα ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Κυψέλης

Spread the love

•Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Στην αξία της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και του εθελοντισμού, αλλά και στην σημαντική προσφορά της Εκκλησίας στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από τον ιερό ναό Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού Κυψέλης, όπου χοροστάτησε στον μεγάλο πανηγυρικό εσπερινό.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην σημασία του Σταυρού και της εορτής. 
Λίγο πριν το πέρας του εσπερινού ο προϊστάμενος του ναού π. Μιχαήλ Ζωντήρος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του και του προσέφερε ως αναμνηστικό δώρο για την επίσκεψή του, ένα γλυπτό με δύο χέρια ενωμένα. Κατόπιν, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην κατάνυξη που επικρατεί στο χώρο τονίζοντας ότι «ο Σταυρός μας δίνει δύναμη να ξεπεράσουμε τις καθημερινές δυσκολίες και να προχωράμε μπροστά». Στην συνέχεια ευχαρίστησε ιδιαίτερα για το συμβολικό δώρο που του έκαναν υπογραμμίζοντας πως «σε μία εποχή που έχουμε πολλά προβλήματα, από πολλές πλευρές, η ζωή κερδίζεται μόνο όταν το ένα χέρι αγκαλιάζει ένα άλλο χέρι. Αυτό λείπει από τον τόπο μας και αυτό χρειαζόμαστε, το χέρι και την καρδιά του άλλου». Μιλώντας για τις δυσκολίες της εποχής επεσήμανε ότι «αυτά τα πέτρινα χρόνια που διανύουμε η Εκκλησία μπόρεσε να βοηθήσει τον άνθρωπο και έφτασε στο σημείο να προσφέρει καθημερινά 53.000 μερίδες φαγητού». Σημείωσε, μάλιστα, πως αυτές οι μερίδες φαγητού προσφέρονται από την καρδιά όλων των ανθρώπων, ενώ έκανε λόγο για την αξία και την σημασία του εθελοντισμού, αφού εκατοντάδες γυναίκες προσφέρουν εθελοντικά βοήθεια, για να στηρίξουν το πολυσχιδές κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Αρχιεπισκοπής. 
Ο Αρχιεπίσκοπος ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ευχήθηκε «υγεία, δύναμη, κουράγιο και υπομονή, διότι αυτό είναι που χρειαζόμαστε περισσότερο. Χρόνια πολλά σε όλους».