Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Ευθυμίου στο Συκούριο Λάρισας

Spread the love

Στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ευθυμίου Συκουρίου χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Στο κήρυγμα του ο σεπτός μας Ποιμενάρχης αναφέρθηκε, αρχικώς, στον βίο του εορτάζοντος Αγίου και μίλησε για την πνευματική χαρά που οφείλουμε να έχουμε ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, όπως ακριβώς δηλώνει και το όνομα του εορταζομένου Αγίου, ένα όνομα το οποίο του έδωσαν οι γονείς του για τη μεγάλη χαρά που τους προσέφερε ο ερχομός του παιδιού τους, καθότι ήταν για πολλά χρόνια άτεκνοι. Τόνισε την ικανότητα του Αγίου Ευθυμίου να υπερασπίζεται τα δόγματα της πίστεως μας αλλά και το ότι ο ίδιος έγινε «Ευθύμιος» ψυχών, διότι ζούσε εν Χριστώ και ζούσε τη χαρά του Χριστού.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε τόσο στο Δήμαρχο Τεμπών κ. Γεώργιο Μανώλη όσο και σε όλους τους πιστούς του Συκουρίου να φροντίσουμε να μας μείνει στην ψυχή η θεία ευθυμία, η μυστική χαρά, η ευλογημένη κατάνυξη, ώστε γενόμενοι στήλες χαράς και ευθυμίας, πρόσωπα ζωντανά και λάμποντα, να γίνουμε και εμείς, μέσω των Μυστηρίων της Ιεράς Εξομολογήσεως και της Θείας Ευχαριστίας, ιεραπόστολοι φωτός στον κόσμο της αμαρτίας και του σκότους.