Πανηγύρισε Ο Ι.Ν Του Αγίου Γεωργίου Στα Αμπελάκια

Spread the love

Στην Ιστορική Κοινότητα Αμπελακίων το διήμερο 2 και 3 Νοέμβρη πανηγύριζε ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, εορτάζοντας το θαυμαστό γεγονός της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου.

Το Σάββατο το απόγευμα τελέστει πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος από τον Ιερέα των Αμπελακίων πατέρα Βασίλειο, συλλειτουργούντος του πατρός Πορφυρίου.
Ανήμερα του εορτασμού της μνήμης της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου τελέστει Όρθος και στη συνέχεια Θεία Λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας από τον Ιερέα της ενορίας πατέρα Βασίλειο.

Τόσο κατά την διάρκεια του πανηγυρικού εσπερινού όσο και ανήμερα στη Θεία Λειτουργία είχε τεθεί για προσκύνημα και ευλογία των προσκυνητών τμήματα Ιερών Λειψάνων της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Χαραλάμπους.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις συμμετείχαν, ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Νικολάου και Παναγιώτης Γκατζόγιας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Μαϊμάρης και Κώστας Τσεργάς, οι Πρόεδροι Αμπελακίων και Ιτέας Γιάννης Ταζές και Γιώργος Βλαχοστέργιος αντίστοιχα, ο κοινοτικός σύμβουλος Αμπελακίων Γιάννης Περσάκης, ο πρόεδρος του Νέου Αγροτικού Συνεταιρισμού Αμπελακίων Ευθύμιος Καζαντζής , ο πρώην Πρόεδρος Κοινότητας Αμπελακίων Γιώργος Σολωμός και πλήθος φιλέορτων πιστών από τα Αμπελάκια και την γύρω περιοχή.