Ρώσοι επιχειρηματίες στο Άγιο Όρος

Spread the love

Μια ομάδα Ρώσων προσκυνητών, αποτελούμενη από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της βιομηχανίας χημικών PhosAgro, κ. Αντρέι Γκ. Γκουρίεφ, τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Αντρέι Α. Γκουρίεφ και άλλα στελέχη της εταιρείας επισκέφτηκαν την Μονή του Αγίου Παντελεήμονα στο Άγιον Όρος. Όπως γράφει το pravoslavie.ru το ταξίδι πραγματοποιήθηκε με την ευλογία του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, προσκύνησαν τις θαυματουργές εικόνες της Ιεράς Μονής και συναντήθηκαν με τον Ηγούμενο, Αρχιμανδρίτη Γέροντα Ευλόγιο.
Η οικογένεια Γκουρίεφ στηρίζει την εν λόγω Μονή, με δωρεές ώστε να συνεχιστούν οι εργασίες εργασίες επισκευής και αποκατάστασης.

«Είναι σημαντικό σε μια τόσο δύσκολη στιγμή, όταν η ανθρωπότητα βιώνει νέες δοκιμασίες, οι άνθρωποι έρχονται για ευλογία. Είναι ευχάριστο το ότι μεταξύ των πρώτων προσκυνητών που επισκέφτηκαν το Άγιο Όρος σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, είναι ο Αντρέι Γκριγκεριέβιτς Γκούριεφ, ο οποίος με την οικογένειά του επισκέπτεται παραδοσιακά το μοναστήρι μας πολλές φορές το χρόνο» υπογράμμισε ο Ηγούμενος της Μονής, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του προς τους ίδιους αλλά και την εταιρεία τους για τη βοήθεια που παρέχουν στο μοναστήρι όλα αυτά τα χρόνια.

Η φροντίδα για την αποκατάσταση και ανάπτυξη της Μονής Αγίου του Παντελεήμονα για πολλά χρόνια υπήρξε ένας από τους σημαντικούς στόχους των φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων της οικογένειας Γκουριέφ, οι οποίες περιλαμβάνουν επίσης τη στήριξη εκκλησιών στη Ρωσία αλλά και στο εξωτερικό.

«Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό ταξίδι για εμάς, το οποίο πραγματοποιήσαμε μόλις εμφανίστηκε η πρώτη ευκαιρία μέσα στην πανδημία. Ο ιός αποτελεί μια μεγάλη δοκιμασία για όλους τους ανθρώπους. Αλλά εδώ, στον Άθω, καταλαβαίνετε ξεκάθαρα ότι η ισχυρή πίστη και η εμπιστοσύνη στη μεσολάβηση του Θεού θα δώσει στην ανθρωπότητα την απαραίτητη δύναμη για να ξεπεράσει αυτήν την ασθένεια. Γι ‘αυτό φαίνεται σημαντικό σήμερα να ενισχύσουμε τους πνευματικούς μας δεσμούς, να βοηθήσουμε τα μοναστήρια και τις ενορίες σε δύσκολες καταστάσεις» υπογράμμισε από την πλευρά του ο κ. Γκουρίεφ.

ΠΗΓΗ: Πηγή