Στις 9 Νοεμβρίου οι διαβεβαιώσεις των 5 νέων Μητροπολιτών ενώπιον της ΠτΔ

Spread the love
Τις νενομισμένες διαβεβαιώσεις ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου θα δώσουν τη προσεχή Τρίτη 9 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί, οι πέντε νέοι Μητροπολίτες που εξελέγησαν από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 8 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα στο Προεδρικό Μέγαρο θα βρεθούν το πρωί της Τρίτης 9 Νοεμβρίου οι Μητροπολίτες Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων, Καστορίας κ. Καλλίνικος, Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, Περιστερίου κ. Γρηγόριος και Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφάνιος.

Ήδη από το 1852 έχει Καθιερωθεί οι κληρικοί να δίνουν διαβεβαίωση, οι μεν Αρχιερείς στην Αρχιερωσύνη τους οι δε άλλοι κληρικοί στην Ιερωσύνη τους. Κατά την Διαβεβαίωση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Αρχιερεύς θέτει το δεξί του χέρι στο στήθος και δίνει την υπόσχεση ότι θα τηρεί τους «Ιερούς Κανόνες» και τους Νόμους του Κράτους.

Υπενθυμίζεται ότι στις 8 Οκτωβρίου στο Διορθόοδξο Κέντρο στην Ιερά Μονή Πεντέλης η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος προέβη στην πλήρωση των κενών θέσεων.