Την Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας την Οδηγήτριας Υποδέχεται η Λάρισα

Spread the love

Τα Ιερά Εγκαίνια ενός Ναού είναι μοναδικό και ανεπανάληπτο γεγονός που συμβαίνει μία φορά σε ένα Ναό και με την Ακολουθία αυτή καθαγιάζεται η Αγία Τράπεζα και τα Αντιμήνσια πάνω στα οποία τελείται η Θεία Λειτουργία, ευλογείται το κτίσμα του Ιερού Ναού, ανάβει η ακοίμητη κανδήλα και πραγματοποιούνται και άλλες αγιαστικές και μοναδικές πράξεις. Η Κομνήνειος Ιερά Μονή είναι αφιερωμένη στην Υπεραγία Θεοτόκο, ενώ ονομάζεται και Μονή του Αγίου Δημητρίου. Η μετονομασία αυτή ίσως να έγινε κατά το 1578 από τους εγκατασταθέντες εκεί μοναχούς που έφτασαν εκεί από κάποιο άλλο μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου. Το μοναστήρι εορτάζει στην Κοίμηση της Θεοτόκου και του Αγίου Δημητρίου, ενώ κατέχει και τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Οδηγήτριας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

5.00 μ.μ.: Υποδοχή Ιερών Λειψάνων και της  Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Οδηγήτριας( 15ου αιων.) από την Κομνήνειο Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου & Αγίου Δημητρίου Στομίου Λαρίσης – Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός των Εγκαινίων.

ΣΑΒΒΑΤΟ  23  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ   2019

6.00-12:00μ.μ.: Όρθρος ,Τελετή των Ιερών Εγκαινίων και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ.