Τον Πολιούχο Του Άγιο Γεδεών Εόρτασε ο Τύρναβος

Spread the love

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου ενδόξου Οσιομάρτυρος Γεδεών του εν Τυρνάβω συνεχίστηκαν και σήμερα με το τρισαρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου και του Οικείου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ Ιερωνύμου.

Παρόντες στη θεία Λειτουργία οι Άρχοντες του τόπου και ο ευσεβής λαός της πόλεως του Τυρνάβου.

Ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης κ. Ιουστίνος, αφού αρχικά σημείωσε ότι η πόλη του Τυρνάβου και ειδικά οι κάτοικοι της είναι ευλογημένοι λόγω της ζωντανής παρουσίας του Αγίου σε κάθε στιγμή της ζωής τους, μίλησε για το μαρτύριο του Αγίου τονίζοντας ότι όλοι μας οφείλουμε να μιμηθούμε τον Νεομάρτυρα και να προσπαθήσουμε να είμασθε αληθινοί Χριστιανοί όχι μόνο στα λόγια αλλά και στα έργα, και να μην ξεχνάμε ποτέ να χρησιμοποιούμε σωστά την ελευθερία που μας έδωσε ο Θεός της αγάπης.

Ακολούθησε η λιτανεία της χαριτοβρύτου Κάρας και της εικόνας του Αγίου στους δρόμους της πόλεως ενώ στην κεντρική πλατεία αναπέμφθηκε δέηση και αρτοκλασία.

Στη σύντομη προσλαλιά του ο Μητροποίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, αφού ευχαρίστησε πρωτίστως τους Αρχιερείς που τίμησαν με την παρουσία τους την λαμπρά πανήγυρη, κάλεσε άπαντας να προσεύχονται στον Άγιο, ο οποίος ανταποδίδει την τιμή σε όλους όσοι τον τιμούν ειλικρινώς, ενώ ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς να έχουν την ευλογία του Κυρίου στη ζωή τους. Έκανε ιδιαίτερη μνεία στις ανακαινιστικές προσπάθειες που καταβάλλουν οι νέοι εφημέριοι της Παναγίας Φανερωμένης Τυρνάβου π. Βησσαρίων Μπλέτσας και π. Γεδεών Μαντάς, ώστε να επαναφέρουν την ενορία στην προτεραία κατάσταση, ενώ ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό και τον Δήμαρχο Τυρνάβου κ. Ιωάννη Κόκουρα για την αμέριστη συμπαράσταση τους στο έργο της Εκκλησίας μας.