O Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ έκανε το εμβόλιο κατά του Covid – 19

Spread the love

Στον εμβολιασμό κατά του COVID – 19 στο διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και στους τροφίμους του Γηροκομείου Πειραιώς προχώρησε σήμερα Παρασκευή 15 Ιανουαρίου ειδικό κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ.

Σε μία συμβολική κίνηση, πρώτος εμβολιάστηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ο οποίος εισερχόμενος στο «Άσυλο πενήτων Βασ. Αθανασίου Πρωθιερέως», απαντώντας σε ερωτήσεις των εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης, σημείωσε πως «σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα, μια ιστορική ημέρα, διότι το ίδρυμα… απειλήθηκε από την πανδημία με απώλεια της ασφάλειας και της ακεραιτότητός του», υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «ανατέλλει μία νέα ημέρα για την επανάκτηση της ασφάλειας, της ακεραιότητος και της βιωσιμότητος του ιδρύματος.

Ευχαρίστησε θερμά τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας κ.Βασίλειο Κικίλια, τον Πρόεδρο και τα στελέχη του ΕΟΔΥ «για την δυναμική τους συνεισφορά στην προσπάθεια ανακτήσεως της ελευθερίας του ιδρύματος, το οποίο περιθάλπει επί 130 χρόνια με πολύ αγάπη τα πρόσωπα της Γ΄ και Δ΄ ηλικίας στα οποία οφείλουμε την βιωσιμότητα της πατρίδας μας.

«Η πρόοδος της επιστήμης που διακονεί τον άνθρωπο και τις αξίες της ζωής είναι πάντοτε Ευλογία και δωρεά του Θεού», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία του εμβολιασμού του, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε εγκαρδίως τον επικεφαλής της ομάδας του Ε.Ο.Δ.Υ. κ.Εμμανουήλ Παπαγεωργίου. «Είμαι ευγνώμων γιατρέ. Ευχαριστώ πάρα πολύ! Εύχομαι να έχετε δύναμη για το σπουδαίο αυτό έργο που κάνετε», είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος, προσφέροντάς του στην συνέχεια ως Ευλογία μία Εικόνα του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου.

Αμέσως μετά τον εμβολιασμό τους, τόσο ο Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Σεβασμιωτάτου και Εκπρόσωπος Τύπου του Γηροκομείου Πειραιώς κ.Δημήτρης Αλφιέρης, όσο και η Γενική Διευθύντρια του Ιδρύματος κ.Ευαγγελία Κονταξή αναφέρθηκαν στην ιδιαίτερη σημασία που έχει ο εμβολιασμός τόσο για το Ίδρυμα, όσο και γενικότερα.

«Μια μεγάλη Ευλογία σήμερα για όλους εμάς που μας δόθηκε η ευκαιρία να εμβολιαστούμε. Να βγούμε προς τα έξω και να κοιτάξουμε τον κόσμο με τα μάτια ανοιχτά πλέον, χωρίς φόβο. Μια μεγάλη ευκαιρία για όλους του Έλληνες, για ολόκληρη την Ελλάδα για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε επιτέλους από αυτή την μάστιγα. Προτρέπουμε όλους να κάνουν ακριβώς το ίδιο», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Αλφιέρης ευχαριστώντας και εκείνος από την πλευρά του «την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας που έδωσε προτεραιότητα στο Γηροκομείο μας να ανοίξει τις πύλες του και να μπορέσει και πάλι να μπει στην διαδικασία της προσφοράς».

Απαντώντας σε σχετικά ερώτηση για την δοκιμασία που πέρασε το Ίδρυμα πριν λίγο καιρό με τα κρούσματα του covid-19, ο κ.Αλφιέρης έκανε λόγο για «μια δοκιμασία που την περάσαμε και την αντιμετωπίσαμε με απόλυτη επιτυχία».

Είμαστε καθαροί (εντός και εκτός εισαγωγικών) και προχωράμε μπροστά!», κατέληξε.

Από την πλευρά της η Γενική Διευθύντρια του Γηροκομείου Πειραιώς κ.Ευαγγελία Κονταξή, σημείωσε πως «το 2021ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι και οι τρόφιμοι και το προσωπικό, αλλά κυρίως οι συγγενείς που ξεκινήσαμε και μπήκαμε σε αυτή την διαδικασία απελευθέρωσης από όλο αυτό που ζούμε εδώ και ένα χρόνο και αναμένουμε να αποκτήσουμε ανοσία και να ξαναδούν από κοντά οι άνθρωποι, κάτω από τις προϋποθέσεις που θα ορίσει του Υπουργείο Υγείας, τους συγγενείς τους που έχουν να τους δουν πάρα πολύ καιρό».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ