ΤΡΊΚΑΛΑ

Μέσα στα πλαίσια των ποιμαντικών επισκέψεων κατά την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 τέλεσε την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στην ενορία Γεννήσεως της Θεοτόκου Κοτρωνίου Τρικάλων συνεπικουρούμενος από ιερείς των γύρω χωριών.

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2019 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης» στην αίθουσα «Δημήτριος Καβράκος» έλαβε χώρα μια μοναδική εκδήλωση με θέμα: «Από το Πάθος στην Ανάσταση».

Τελέσθηκε την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 το απόγευμα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων ο Στ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.

Μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατανύξεως, τελέσθηκε την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 η Ακολουθία τού Ακαθίστου Ύμνου σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών, με τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών Χριστιανών, οι οποίοι με περισσή ευλάβεια προσήλθαν και παρακολούθησαν ένα από τους ωραιότερους βυζαντινούς ύμνους προς τιμήν της Παναγία...

Τὴν Τρίτη 16ην Ἀπριλίου 2019, θὰ πραγματοποιηθῇ στὶς 7:30 τὸ βράδυ Μουσική ἐκδήλωση, ποὺ διοργανώνει ἡ Ἱερὰ Μητρόπολις Τρίκκης καὶ Σταγῶν στήν αἴθουσαν «Δημήτριος Καβράκος» τοῦ Πνευματικοῦ Κέντρου τοῦ Δήμου Τρικκαίων «Ἀθανάσιος Τριγώνης» (ὁδός Γαριβάλδη 8), μέ θέμα: «ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ».

Τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2019 το πρωί στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων πραγματοποιήθηκε η 2η Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών για το έτος 2019.

Την Κυριακή 7 Απριλίου το πρωί Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ Χρυσόστομος τέλεσε αρχιερατική θεία λειτουργία στον ιερό ναό του αγίου Βησσαρίων στην πύλη Τρίκαλων παρουσία πλήθους κόσμου και τον τοπικών αρχών.

Την Πέμπτη 4 Απριλίου 2019 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης» στην αίθουσα «Δημήτριος Καβράκος» έλαβε χώρα μια μοναδική εκδήλωση αφιέρωμα για την συμπλήρωση εκατό ετών από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Είναι πασίγνωστο ότι το πρόσωπο της Παναγίας έχει ιδιαίτερα τιμητική θέση μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία, αφού είναι η Μητέρα του Θεού, αλλά και στη ζωή του πιστού λαού ο οποίος εναποθέτει στα πόδια Της τον πόνο, τα αιτήματα, ακόμη και τις τραγικές αποτυχίες.