ΤΡΊΚΑΛΑ

Το απόγευμα της 23ης Ιουνίου 2019 τελέσθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού στην Ιερά Μονή Αγίου Προκοπίου στο ομώνυμο χωρίο των Τρικάλων Κατ' αυτόν Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος και συγχοροστάτησε ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος.

Το απόγευμα της 19ης Ιουνίου 2019 τελέσθηκε για δεύτερη φορά ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη εορτή της Συνάξεως της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της «Οδηγήτριας της Γκούρας».

Σήμερα εορτάζουμε για τον εξής λόγο: Αφού ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός ολοκλήρωσε όλο το σχέδιο της ενανθρωπήσεώς Του και με την ένδοξη Ανάληψή Του επανήλθε στον πατρικό Του θρόνο, οι άγιοι Πατέρες μας θέλησαν να μας δείξουν:

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Τοπική των Τρικάλων Εκκλησία, με την πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και των συνεργατών του Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως προσευχήθηκε ιδιαιτέρως για τα παιδιά, που πρόκειται να διαγωνισθούν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Διὰ τοῦ παρόντος σᾶς γνωρίζομεν, ὅτι εἰς τὰ πλαίσια τῆς ποιμαντικῆς μερίμνης τῆς τοπικῆς μας Ἐκκλησίας διὰ τοὺς ἐργαζομένους καὶ ἐν γένει τοὺς μὴ δυναμένους νὰ προσέλθουν εἰς τὴν προγραμματισμένην πρωινὴν ἀκολουθίαν καὶ Θείαν Λειτουργίαν, ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης καὶ Σταγῶν κ. Χρυσόστομος θὰ τελέσῃ Ἱεράν Ἀγρυπνίαν εἰς τὸν Ἱερόν...

Τελεστικέ σήμερα Κυριακή 2 Ιουνίου η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό αγίας Παρασκευής στο ρίζωμα Τρικάλων χοροστ του σεβασμ. Μητροπολίτου Τρικκής κ Χρυσοστόμου πρίν το τέλος της θείας λειτουργίας ο σεβασμ. προχείρισε σε πρωτοπρεσβύτερο τον π. Ευάγγελο Καραμίτζιο.

Την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή στη Μητρόπολή μας από κυρίες και κυρίους των ενοριών Αγίας Μαρίνης και Αγίου Νέστορος Θεσσαλονίκης με «αρχηγό» τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Διόδωρο Μαρκατιά.

Την Τρίτη 29 Μάιου το Βράδυ Τελεστικέ, Ιερά Αργυπνία στο Ιερό Μητροπολιτικό, Παρακκλήσιο και Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων, Στην Ιερά Αγρυπνία, Χοροστάτησε ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Τρίκκης κ Σταγών κ Χρυσόστομος Παρουσία Πλήθους Κόσμου.