Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος: Πέσαν οι μάσκες, μας κοροΐδευαν όλα αυτά τα χρόνια.

Spread the love

Για την επίσκεψη των τεσσάρων Μητροπολιτών της Θράκης στις Καστανιές του Έβρου μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε πως μετά από πρόσκληση του Σεβ. Μητροπολίτη Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνού, οι υπόλοιποι Μητροπολίτες της Θράκης ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του και επισκέφθηκαν τα σύνορα.

«Αρκετή υπομονή δείξαμε. Δείξαμε και το φιλότιμό μας, και την φιλοξενία μας δείξαμε και διδάξαμε όλο τον κόσμο. Και την Ορθόδοξη πνευματικότητά μας την δείξαμε και τους περιθάλψαμε, και τους βοηθήσαμε και το κάνουμε» – πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως και στην συνέχεια συμπλήρωσε: «Είμαστε μαθημένοι εμείς εδώ και ψύχραιμοι απέναντι στα fake news, στην τραγικότητα που συμβαίνει απέναντι».

Σε άλλο σημείο ο κ. Άνθιμος τόνισε: «Ως εδώ, αυτό λέγαν όλοι. Μέχρι εδώ, φτάνει, από εδώ δεν περνάτε».

«Η γειτονική χώρα κάνει εγκλήματα απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα και απέναντι στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Πέσαν οι μάσκες, μας κοροΐδευαν όλα αυτά τα χρόνια. Ελάχιστοι είναι οι πρόσφυγες, για τους οποίους και η καρδιά μας και η διάθεσή μας είναι ανοιχτή. Οι άνθρωποι αυτοί καλοντυμένοι, μιλούσαν ελληνικά, μας έβριζαν, δεν πειράζει αυτό, αλλά μας ξέραν, είχαν έρθει, ξαναγύρισαν πίσω. Πλέον γίνεται ένα παιχνίδι, που καλά είναι η Ευρώπη να προφυλάξει τον εαυτό της» – ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως.

«Ιδιότυπος πόλεμος είναι. Είδαμε αυτά που ρίχνουνε, τα δακρυγόνα. Τουρκική στρατιωτική αστυνομία, το γράφουν πάνω. Που τα βρήκαν αυτά οι αξιολύπητοι άνθρωποι με τις γυναίκες και τα παιδιά; Τα παιδιά τους ακόμα δεν διστάζουν να τα βάλουν στα συρματοπλέγματα πάνω, προκειμένου να συγκινήσουν τους αφελείς Ευρωπαίους» – υπογράμμισε ο κ. Άνθιμος.

Δείτε τις δηλώσεις στο παρακάτω βίντεο: