Ολοκληρώθηκε η διευρυμένη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου

Spread the love

Ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της διευρυμένης συνάντησης της  Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου για το ζήτημα των μέτρων προστασίας κατά της μετάδοσης του κορονοϊού, με τους ιεράρχες από τις μητροπόλεις της Αττικής να αποχωρούν.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, συμμετείχε και ο Εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας Λοιμωξιολόγος κ. Σωτήριος Τσιόδρας. Ο κ. Τσιόδρας ενημέρωσε τους Ιεράρχες για την κατάσταση καθώς και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για το κοινό καλό. «Υπήρξε απόλυτη κατανόηση σχεδόν σε όλα, τώρα το μόνο που περιμένουν είναι οι αποφάσεις των Ιεραρχών» τόνισε  ο κ. Τσιόδρας.

Μετά το πέρας της διευρυμένης συνεδρίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ας κλείσουν όλες οι υπόλοιπες εκκλησίες, τα τζαμιά, οι αρμένικες εκκλησίες, μόνο εμείς πρέπει να κλείσουμε;»

Επίσης δηλώσεις έκανε και ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ, ο οποίος τόνισε: «Είμασταν 25 Ιεράρχες και είπαμε 25 διαφορετικά πράγματα».