Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Παιχνίδια του Ερντογάν με την Παναγία Σουμελά

Spread the love

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μιλώντας αποκλειστικά στο OPEN πήρε θέση για την Παναγία Σουμελά, μιλώντας για παιχνίδια του Ερντογάν που έχουν ως στόχο να εξισορροπήσουν την απόφασή του για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. αναφερόμενος στην Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί στην Παναγία Σουμελά ο Αρχιεπίσκοπος έκανε λόγο για παιχνίδια του Τούρκου Προέδρου.

“Ο Ερντογάν βρίσκεται σε δεινή πολιτική θέση, τόνισε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος «Ο Ερντογάν είναι πανέξυπνος και ξέρει να χρησιμοποιεί πολλά παιχνίδια, ένα από τα παιχνίδια είναι και αυτό ( η Παναγία Σουμελά)…Πάει να μαλακώσει λίγο την δυσμένεια για αυτό το βάρβαρο που έγινε στην Αγία Σοφία;» αναρωτήθηκε ο αρχιεπίσκοπος, σημειώνοντας ότι η πορεία θα δείξει τις προθέσεις του Τούρκου προέδρου.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το καθεστώς της Αγίας Σοφίας σε σύγκριση με το καθεστώς της Παναγίας Σουμελά είναι εντελώς διαφορετικά. Στη δεύτερη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με μια εκκλησία που έχει καταστραφεί και αναστηλώνεται χωρίς μάλιστα τη χρηματοδότηση της Τουρκίας.