Βανδάλισαν τον Ιερό Ναό Αναλήψεως στα Βριλήσσια

Spread the love

Θύμα βανδαλισμού από αγνώστους κουκουλοφόρους του περιθωρίου, έπεσε ο Ιερός Ναός Αναλήψεως του Κυρίου Σήμερα στην πλατείας Αναλήψεως στα Βριλήσσια. Έκπληκτοι οι ιερείς του ναού αλλά και κάτοικοι αντίκρυσαν το πρωί της Κυριακής αυτό το αποκρουστικό και αποτρόπαιο θέαμα.

Στους εξωτερικούς τοίχους της εκκλησίας είχαν γραφτεί με κόκκινο χρώμα συνθήματα υβριστικά κατά της Ορθοδοξίας και της Πίστης. Η βεβήλωση του Ιερού Ναού, υπολογίζεται πως έγινε τις νυχτερινές ώρες μεταξύ Σαββάτου και Κυριακής, ενώ το αστυνομικό τμήμα Βριλησσίων βρίσκεται σε απόσταση μόλις 50 μέτρων.

Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που στα Βριλήσσια βεβηλώνουν εκκλησίες, θεωρείται πως η πράξη δειλίας έγινε από περιθωριακούς, πολέμιους της Ορθοδοξίας που στην περιοχή έχουν πυρήνα αν και είναι επαναστάτες πλούσιων οικογενειών.

Η βεβήλωση σχετίζεται με το κλίμα των τελευταίων ημερών, όπου η Εκκλησία δέχεται ένα δεύτερο κύμα διωγμών μιας και με αφορμή την επιδημιολογική κρίση κύκλοι αρνητών και πολέμιων βρήκαν έδαφος να υλοποιήσουν τα αντιχριστιανικά τους σχέδια. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της επιθετικής κυβερνητικής πολιτικής που στοχοποίησε την Εκκλησία, για να παραπλανήσει την κοινωνία από τις δικές της τραγικές ευθύνες. Το κράτος νομοθετεί και κλείνει τους ναούς και το παρακράτος τους βεβηλώνει.