Εξελέγη ο νέος Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ Αγίων Μετεώρων Αρχιμ. Βενέδικτος

Spread the love

Κατά την εκκλησιαστική τάξη και τον Μοναχικό Κανονισμό που ορίζει την εκλογή των νέων Ηγουμένων συνήλθαν τα μέλη της Αδελφότητας της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ Μετεώρων για να εκλέξουν τον νέο Ηγούμενο μετά την παραίτηση του εμβληματικού Γέροντος Ισιδώρου ο οποίος έγραψε ιστορία στους ιερούς βράχους των Μετεώρων. Συνελθόντες οι πατέρες της Μονής μετά από μυστική ψηφοφορία εξέλεξαν τον Αρχιμανδρίτη Βενέδικτο Ζαχαράκη νέο ηγούμενο αυτής.

Ο Αρχιμανδρίτης Βενέδικτος αναλαμβάνει τα ηνία της Μονής μαζί με την βαριά κληρονομιά και παρακαταθήκη που άφησε ο Γέροντας Ισίδωρος και καλείται τώρα ο νέος Ηγούμενος όχι μόνο να διαφυλάξει αλλά και να οικοδομήσει επ΄ αυτών το δικό του όραμα.

Σ΄ αυτό το προπύργιο της ευσέβειας της αγιομετεωριτικής πολιτείας και της τοπικής μας Εκκλησίας, η Θεία πρόνοια έστειλε άνθρωπο ικανό και ταπεινό να σηκώσει τον Σταυρό της ευθύνης για το Μοναστήρι, τα Άγια Μετέωρα, την τοπική Εκκλησία, συνεχίζοντας στην πνευματική περπατησιά των Όσιων Μετεωριτών Πατέρων αναπαύοντας την αδελφότητα, τον πολυσέβαστο Γέροντά του ο οποίος επί έξι και πλέον δεκαετίες προσέφερε την ύπαρξή του θυσία στον Κύριό μας και στους κτήτορες της Μονής μη αφήνοντας το καντήλι τους να σβήσει ούτε μια στιγμή.Ο Θεός να μας αφήσει πολλά ακόμη χρόνια τον Άγιο Γέροντα Ισίδωρο για να εξακοκολουθεί με την προσευχή του να μας εμπνέει και να μας καθοδηγεί!

Βιογραφικά στοιχεία νέου Ηγουμένου

Ο Αρχιμανδρίτης Βενέδικτος , κατά κόσμον Αθανάσιος Ζαχαράκης, γεννήθηκε το 1976 στην Χρυσομηλιά Καλαμπάκας όπου και τελείωσε το Δημοτικό σχολείο. Η ιερατική του κλήση εμφανίζεται από τα πρώτα παιδικά του χρόνια και από ηλικίας εννέα ετών υπηρετεί το αναλόγιο της ενορίας του χωριού του Άγιος Γεώργιος .Γυμνάσιο πήγε στο Γυμνάσιο Αμπελίων . Τελείωσε το εκκλησιαστικό Λύκειο Βόλου όπου παρακολούθησε ένα επιπλέον έτος την ιερατική σχολή . Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών . Το 1994 κατατάσσεται ως δόκιμος μοναχός στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ όπου και έκτοτε παραμένει μονίμως . Το 1995 κάρεται μοναχός λαβών το όνομα Βενέδικτος . Το 2001 χειροτονείται διάκονος και το 2003 πρεσβύτερος -ιερομόναχος . Την τελευταία δεκαετία υπηρετεί τη Μονή από την θέση του ηγουμενοσυμβούλου. Τώρα εξελέγη Ηγούμενος και η Μονή Βαρλαάμ περιμένει πολλά απ´αυτόν. Ας ευχηθούμε να είναι τα έτη του πολλά και καρποφόρα !!