Η Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών

Spread the love

«Ιδιαίτερα στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε, στην ανασφάλεια, τον πόνο, τη θλίψη, τον φόβο και τον θάνατο, ας μην παύσουμε να παραμένουμε ο ένας δίπλα στον άλλον με αγάπη, ελπίδα, κατανόηση και υπομονή, στηρίζοντας, προσέχοντας και διαφυλάσσοντας «εαυτούς και αλλήλους», κυρίως όμως, εναποθέτοντας την ελπίδα μας στον Γεννηθέντα Κύριο» αναφέρει στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, το οποίο αναγνώστηκε σήμερα σε όλους τους ναούς της Αθήνας υπογραμμίζοντας: «Ας αγωνισθούμε για τη διαφύλαξη της μεταξύ μας ενότητος, παραμένοντας μακριά από κάθε είδους ακρότητες και φανατισμούς και, πρωτίστως, ας παραμένουμε ενωμένοι με τον Προαιώνιο Θεό, τον Παλαιό των Ημερών, ο οποίος νηπιάζει για μας, παραμένει μαζί μας και μας προσφέρεται μέσα από τη συμμετοχή μας στο Πανάγιο Σώμα Του, την Αγία Εκκλησία».

Το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό Αθηνών και συλλειτούργησαν οι Επίσκοποι Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος και Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ στον ναό τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού.

Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου για τα Χριστούγεννα ανέγνωσε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ενώ μετά την Θεία Λειτουργία ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και ευλογημένα.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης